Marius Holtet ble kåret til beste utespiller i Färjestad denne sesongen, og har allerede fått signaler om at storklubben har ham med i planene videre.
HAMAR: - Det har vært en bra sesong for min del, forteller Marius Holtet.
Hamar-gutten ble kåret til beste utespiller i svenske Färjestad av lokalavisen, som opererer med et lignende børssystem som HA-sporten bruker på Storhamar Dragons.
- Bare keeperen vår var bedre på børsen deres, og det viser vel at jeg har vært ganske jevn, sier Holtet, før han legger til:
- Jeg er fornøyd med egen innsats i år. Kanskje ikke poengmessig, da.
Kun ni målpoeng
Holtet produserte ni målpoeng i grunnserien (5+4) og ingen i sluttspillet.
- Men jeg kommer aldri til å bli toppscorer. Vi kan ikke ha 20 spillere som jager den tittelen heller. Det er mye rollespilling, sier Holtet, som denne sesongen har spilt mye i førsterekka til Färjestad, sammen med Emil Kåberg og Johan Andersson.
- Vi har hatt jobben med å gå ut og spille 0-0 og ta ut motstandernes førsterekke. Jeg synes vi har gjort den jobben veldig bra.
- Dumt å si nei
Ved juletider uttalte Holtet til HA-sporten at høyest på ønskelista sto en ny kontrakt med Karlstad-laget.
- Jeg har pratet med dem, og det ligger an til at vi blir enige om noe. Jeg har fått signaler på at det kommer et greit tilbud, sier 25-åringen, som i perioder innrømmer at han har vært litt forbannet når han tross gode tilbakemeldinger ved enkelte anledninger er blitt henvist til benken.
- Forbanna er jeg hver sesong. Det skal til det, gliser Holtet, som ikke er i tvil om å takke ja.
- Det vil være dumt å si nei. Färjestad er en storklubb, og jeg trives veldig godt både i laget og byen.
Har vært for ujevne
Nå venter oppkjøring til VM med landslaget. Selv om Marius gleder seg til det, var det en enorm nedtur at klubblaget røk ut av det svenske sluttspillet allerede i kvartfinalen.
- Det var utrolig kjedelig. Men vi har vært for ujevne, og da går det ikke. Vi må bare ta lærdom av det og ta nye tak neste år.
I fjor ble det både serie- og sluttspillgull, og før sesongen fortalte Hamar-gutten om et stort forventningspress i hockeygale Karlstad.
5. plass i serien og exit i kvarten, er ikke godt nok.
- Stemningen i byen har ikke vært topp. Her er det høye krav fra omgivelsene, og det er bare SM-gull som gjelder. Men ujevnheten har vært problemet hele sesongen. Vi har et veldig høyt toppnivå, men et altfor lavt bunnivå. Hvorfor det er sånn, vet jeg ikke. Det meste sitter nok i hodet.
Skellefteå ble for sterke i best av sju-serien, og sikret seg semifinalebilletten i den avgjørende kampen.
Årets assistenttrener Per Erik Johansson forlater klubben til fordel for Timrå. Han har alltid hatt et godt øye til Holtet, og det er blitt spekulert i om han ønsket å ta med seg 25-åringen til sin nye klubb.
- Kanskje jeg hadde måttet sjekket litt hvis jeg ikke hadde hørt noe fra Färjestad, men nå trenger jeg heldigvis ikke det, sier Marius Holtet.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.