HAMAR: - Det er en rolle som jeg har hatt tidligere, men det er noen år siden jeg var senter. Jeg gleder meg, men jeg trenger nok litt tid til å vende meg til senterplassen, forklarer 27-åringen.
Han har spilt mest ving siden han reiste til Edmonton i 2006, men har ikke noe i mot nye utfordringer.
- Det handler mest om ikke å sløse med kreftene i egen sone, men gjøre den jobben jeg skal og stole på rekkekameratene. Jeg må ha litt krefter til det offensive spillet også.
27-åringen var en snartur i Hamar i starten av denne uka, etter den første knallharde treningsamlingen med trening 8-9 timer hver dag. Det vil si, i 13 av 14 dager, SKA St. Petersburg-spillerne fikk én dag fri...
- Uansett hvor du har trent i løpet av sommeren er det knallhardt den første uka på is. Det er litt såre hofter og juling for lysken, men det går seg til.
I løpet av oppholdet i Tsjekkia spilte laget tre treningskamper, hvorav Patrick var på isen i to.
I den første mot et tsjekkisk nivå-to lag scoret han ett av målene i 2-0-seieren. Deretter tapte laget uten Hamargutten, før de vant mot de regjerende tsjekkiske mesterne Trinec.
Så langt har Thoresen spilt med Maxim Afinogenov og tsjekkeren Petr Prucha, begge med flere sesonger i NHL bak seg.
Afinogenov er en av beste spillerne forrige sesong, som fortsatt er igjen i et St. Petersburg-lag med mange utskiftninger.
- De har byttet ut mange eldre spillere og prøver å bygge opp et nytt lag. Av det jeg har sett så langt, har vi et sterkt lag som jeg tror kommer til å kjempe i toppen, forklarer Thoresen.
Nå venter fem dager med trening i hans nye hjemby, og årets første treningskamp på hjemmeis 12. august, før det blir turnering i Sveits med fire kamper på fem dager, den første 17. august.
Patrick har allerede ordnet leilighet i den russiske storbyen, midt mellom treningshallen og kamparenaen.
- Det var viktig, for dette er en mye større by enn jeg trodde, med mye trafikk.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00