HAMAR: Thoresens kontrakt går ut 1. juli, og reglene i NHL tilsier at han må få et tilbud fra Philadelphia, dersom de vil beholde rettighetene til å forhandle ham, uten at noen klubber blander seg inn.

Det er dette tilbudet Patrick nå har fått. Nå skal hans agent forhandle videre med klubben.

Ikke blitt tøffere
- Jeg har fått et slik kvalifisert tilbud, bekrefter Thoresen til nettavisen.

Han hadde ikke hørt noe fra USA da HA-sporten fikk fatt i ham på ferie onsdag. Han er imidlertid positiv til sine egne sjanser
- Jeg har registrert at de har mistet et par offensive spillere, og ikke fått noen nye. Det gjør at min situasjon i hvert fall ikke har blitt tøffere foreløpig, forteller Thoresen.
I NHL-avtalen som ble laget etter lockout-sesongen, må Flyers tilby spillere som tjener under 660.000 dollar i året, minimum en ettårskontrakt som gir minst ti prosent lønnsøkning.
24-åringen hadde en avtale på 542.500 dollar i fjor, og får dermed en lønnskning på minst 54.000 dollar, til minimum 600.000 dollar i året.
Dersom partene blir enige, blir han fortsatt en rimelig spiller i NHL-sammenheng.

Byttehelg og «salg»
Som de fleste andre klubber, ville Philadelphia vente til den store draften sist helg Der sikrer klubbene sikrer seg rettighetene til unge talenter, dersom de ender opp i NHL.

Draften er også den store byttehelga for klubbene, som bytter egne spillere mot talentrettigheter.
Nå har klubben sikret seg videre forhandlinger, men det er fortsatt ikke helt sikkert at det blir en avtale. 1. juli kan alle de 30 klubbene i NHL kontakte spillere som er kontraktsløse. Det er ventet relativt stor aktivitet på overgangsmarkedet.

Tre nye
Thoresen har den siste tida mistet tre offensive lagkamerater som var foran han på trenerens liste i fjor.

R.J. Umberger (26) ble overraskende byttet bort til Columbus. Han har vært en viktig spiller i den avsluttede suksess-sesongen.
- I den situasjonen vi er nå, med lønnstaket, hadde vi ikke noe valg. Umberger var en spiller vi gjerne ville beholde, sa manager Paul Holmgren.
I tillegg har Vaclav Prospal (33) gitt beskjed om at han ikke ønsket å komme tilbake, samt at finske Sami Kapanen har reist hjem til Finland.

Tre nye backer
Mediene i USA regner også med at minst en til blir borte, rekkekameraten Jim Dowd (39). Kanskje forsvinner også noen av som ikke fikk tillit forrige sesong.

Så langt har Philadelphia byttet til seg tre backer: Danny Syvret (Edmonton), Steve Eminger (Washington) og Janne Niskala (Nashville), i tillegg til de talentene de sikret seg i draften.
PS! Den eneste offensive spilleren som får sjansen foreløpig, er unggutten Claude Giroux, som var klubbens førstevalg i draften i 2006. Han spilte to kamper forrige sesong.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00