HAMAR: Som HA-sporten har skrevet tidligere er det likviditeten som er det store problemet slik situasjonen er nå. Ifølge den redegjørelsen Storhamar har sendt til kommunen, som HA-sporten har fått tilgang til gjennom kommunens journaler, forverres likviditeten med drøye 400.000 kroner både i november og desember.
Ved utgangen av året lyder da likviditetskrisa på 2,4 millioner kroner. Per 1. april vil tallet være 4,3 millioner hvis ikke noe skjer.

Vil være i forkant

- Hvis det fortsetter slik tendensen ser ut nå, er det et behov for 4,3 millioner kroner fram til 1. april. Vi vil se på dette som ei pakke, slik at det er mulig med drift på sikt. En eventuell reduksjon på halleie vil selvfølgelig slå ut. Det er likviditeten som er vanskelig. Den langsiktige gjelda trøkker ikke i samme grad, men vi må selvfølgelig se på den også, sier Erik Kristiansen.
Med et eventuelt ansvarlig lån på 4,3 millioner kroner mener han at de kan starte på treårsplanen.
- Det handler om å håndtere ting i forkant. Det er for sent å handle med 140 kreditorer på nakken. Går dette i orden i kommunen skal vi klare å forholde oss til drift i tre år, eller i hele den ønskede avtaleperioden. Da har vi tid og rom til å jobbe seriøst, og få skuta på rett kjøl igjen. Vi må kjøre på med å øke inntektene og kutte utgiftene, sier Kristiansen, og fortsetter:

Usminket variant

- Vi har ikke søkt om fem øre, men vi har lagt fram en usminket variant, og gitt en konklusjon. Det er helt avgjørende hva kommunen sier. Skjebnen til Storhamar ligger der, og det eksisterer ikke en plan B før plan A er i boks.
Den kortsiktige gjelda er ifølge redegjørelsen på drøyt 4,7 millioner kroner. Den inkluderer blant annet enn post på en drøy million i offentlige avgifter. Der er det laget en nedbetalingsavtale. Den har i følge Kristiansen førsteprioritet. Den langsiktige gjelda er på drøye 2,9 millioner kroner. Her ligger et ansvarlig lån gitt av Hamar kommune (1,6 millioner), og det tidligere omtalte lånet fra tidligere AS-leder Jan Larsen (825.000) pluss 600.000 til fra samme person, totalt 1,4 millioner.
Den totale gjelda er på 7,7 millioner kroner.
Kristiansen vil ikke si så mye om det som har skjedd tidligere, men han har en vurdering:
- Denne situasjonen burde det vært tatt tak i skikkelig i 2009 eller 2010. Det er min vurdering. Men jeg er positiv til at dette ordner seg. Vi vet hva slags verdier som ligger der. Byen trenger Storhamar og aktiviteten i hallene. Men vi er uansett ydmyke i forhold til hva som bestemmes. Som sagt: Vi har oppsummert situasjonen og pekt på behovet for å få til en forutsigbar langsiktig drift. Det er opp til kommunen å vurdere tiltak i henhold til dette, og sette pris på verdien av å opprettholde dette aktivitetstilbudet.

Svært alvorlig situasjon

Redegjørelsen som er sendt til kommunen avsluttes med en vurdering og tiltak:
«Basert på de finansielle nøkkeltallene er konklusjonen at den økonomiske situasjonen er svært dårlig. På kort sikt betyr det at klubben ikke er i stand til å betale sine kortsiktige fordringer og må skaffe kapital umiddelbart for å kunne overleve. Klubben har behov for en kapitaltilførsel på minimum fire millioner kroner. Styret vil gjennomføre følgende tiltak for å sikre en bærekraftig økonomi på lengre sikt:
1) Styret er i ferd med å etablere en ny budsjettprosess, nye økonomi- og oppfølgingsrutiner for å sikre en bærekraftig økonomi og kontrollert drift av virksomheten framover.

2) Bistand fra Hamar kommune for å sikre fortsatt drift og dekke det kortsiktige kapitalbehovet på fire millioner kroner.

3) Forhandlinger med kreditorer med sikte på å redusere gjeldsbyrden.

4) Inngå ny hallavtale med HOA, med bistand fra Hamar kommune, der vilkårene er tilpasset klubbens betalingsevne.»
Les mer om Dragons-økonomien på neste side
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.