FREDRIKSTAD: Storhamar kom fra en rekke seirer, sju på de åtte siste kampene for å være nøyaktig.
Stjernen har hatt en elendig sesong så langt. Verre ble da de fikk stryk med 0-7 av det som var tabelljumbo Frisk Asker i forrige kamp.
Den rollen overtok Fredrikstad-laget etter kampen i Asker.
De fleste regnet med lett kamp og tre nye poeng for Dragons.
Kanskje gikk de i den klassiske fella og gjorde det selv også?
- Vi vet at vi ikke kan undervurdere noen. Vi har tapt mot de antatt dårligste lagene, og slått de beste. Det handler om å tro på seg selv, og begynne der, sier Joakim Jensen.
- Men det kan hende vi trodde vi skulle slå dem med ferdigheter, ikke innsats. Så gode er vi ikke, så det er ikke bra, fortsetter Jensen.
Å tape en kamp er selvsagt ingen krise, men Storhamars nummer 21 likte måten det skjedde på svært dårlig.
- Det er synd. Hvis vi skal ha noe mål om medalje, må vi slå de antatt dårligste lagene. Nå hadde vi begynt nærme oss lagene over oss og snuste på teten, sier Jensen.

Mål imot i første bytt
Peter Johansson er ikke så opptatt av akkurat det siste.
- Et tap kommer aldri beleilig. Det er så mange kamper igjen. Vi må bare finne tilbake til det vi har vært gode på lenge nå.
På spørsmål om han tror det sitter en del i hodet at dragene i går ikke vant duellene som de må, svarer han at han ikke håper det.
- Vi hadde pratet om at vi ikke måtte undervurdere Stjernen på forhånd. Det finnes ingen lette kamper i denne ligaen. Alle kan slå alle, og vi må være på topp for å vinne mot hvem som helst, sier Johansson.

Storhamar fikk en verst tenkelig start med et mål i fleisen allerede i det første byttet.
Jevnt mot alle - uansett
Etter 14 sekunder utnyttet hjemmelagets Jason Morgan en retur fra Trevor Koenig, og kom med et varsku om at Dragons ikke ville få noen lett kamp.
- Vi var ikke klare fra start. Da fikk vi mål imot etter rundt ti sekunder. Vi må ville vinne mer enn det andre laget. I dag var vi for sene på pucken. Sulten etter å vinne duellene var ikke som den skal, sier Jensen, som også gremmes over at laget misbrukte mange sjanser i overtall.
- Vi hadde nok av dem til å score i dag. De spilte veldig tett, og vi var for dårlige i avslutningsfasen.
Denne sesongen har Storhamar spilt jevnt med stort sett alle lag, uansett om det er Vålerenga borte eller Frisk hjemme.
- Dessverre er det sånn. Men det er lettere å møte en sånn type hockey som for eksempel Stavanger spiller, som passer oss, sier Johansson.
- Er det fordi spillerne er vant med en måte å spille på fra tidligere, hvor de ofte har tillatt det andre laget å styre kampene?
- Mange er kanskje vant til det som har vært, det er mulig.
Nå skal det sies at Storhamar kjørte det meste av matchen - de skjøt bare Pål Grotnes god i stedet for å score.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.