TRONDHEIM: Det snur fort i ishockey. For en måned siden knuste Storhamar gårsdagens motstander hele 9-0 på egen is. Etter å ha hentet hjem tre poeng på Jordal, samt nedsablet Frisk på egen is, var det ikke annet å forvente enn at Dragons skulle ta med seg alle poengene hjem fra Trondheim. Men mot et hjemmelag som har fått sving på sakene de siste ukene, startet det dårlig, og fortsatte i det samme sporet.

Ingen unnskyldning

- Jeg merket det på kroppsspråket til spillerne i dag. De så litt seige ut. Rosenborg viste for samtlige i hallen at de ville vinne. Det gjorde ikke vi, forteller trener Michael Smithurst.
For det var noe som ikke stemte helt for dragene. Enerne Pål Johnsen, Nathan Martz og Christian Larrivée klarte ikke å drible seg fri da de måtte. Skuddene som blir blokkert på en god dag, kom forbi, og ga Robert Hestmann mye å gjøre helt bakerst. Det var lett å skjønne at dette ikke var dragenes dag.
- Det har blitt mye belastning på mange spillere den siste tiden, men det er det vi trener for. En pause skal bli god å få nå uansett, fortsetter Smithurst.
- Vi har løpt i Anker'n hele sommeren. Dette skal vi tåle. Mye belastning er ingen unnskyldning, sier Cato Ørbæk.
Han var skuffet etter tapet, og mente Dragons nylig har bevisst at de kan så mye bedre.
- Forskjellen skal ikke være så stor om vi spiller på Jordal eller i Trondheim. Om vi sykler til kamp eller kjører buss i noen timer, så må vi være like skjerpet, forklarer Storhamars nummer 83.
Åtte av 17 kamper har dragene vunnet så langt. Og mot lagene på nedre del av tabellen har de blågule virkelig stått på. Tapet mot Rosenborg var Dragons' første til fulltid, mot et lag bak dem på tabellen.

Tilfeldige scoringer

Rosenborgs scoringer var av den tilfeldige typen. Mål nummer én gikk via en kølle, mens det andre gikk via skøyta til en Rosenborg-spiller uten kølle.
- Det som irriterer meg mest er at vi ikke klarer å tette igjen i andre periode. Det gjorde det mye vanskeligere, forklarer Michael Smithurst.
For Storhamar styrte midtperioden uten å få uttelling. Eirik Skadsdammen var nærmest da han smelte pucken i stolpen. Kun fire sekunder før periodeslutt var Ilya Dubkov frampå og satte inn 3-0.
Storhamar-trykket i den tredje perioden ble aldri stort nok. Pål Johnsens redusering ble et magert trøstemål.

Positivt så langt

Konkursspøkelset som henger over klubben, tror ikke Smithurst påvirker spillet på noen måte.
- Vi har klart å holde det på avstand, forteller Smithurst, som er fornøyd med den første delen av sesongen.
- Det hadde vært kulere å prate positivt om sesongen så langt, om ikke vi hadde tapt på denne måten her. Vi har fått på plass en lojal gjeng som har stått på bra, så langt. Dette tapet skal vi legge oss bak oss, selv om bussturen hjem blir litt verre nå.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.