• SMELL I HODET: Martin Gran fikk en smell mot Sparta 6. desember. Her får han hjelp av Lars Erik Hesbråten. 18-åringen håper han kan trene litt i romjula.FOTO: Fredrik Hubred Hagen

Det var i kampen mot Sparta 6. desember smellen kom. 18-åringen ble taklet, og hodet traff vantet.

Det var tydelig at smellen var tøff. 18-åringen kom seg etter hvert på skøytene, og fikk hjelp av isen.

- Jeg husker ikke smellen. Jeg husker ikke noe fra kampen heller. Det er ekkelt å ikke huske noe. Først trodde jeg at jeg hadde fått pucken i hodet, men det var jo feil. Jeg var nok ikke klar for taklingen, og jeg skjønte av kulen i hodet at jeg hadde truffet vantet, sier Martin Gran.

Tar det gradvis

Det går sakte, men sikkert framover etter hjernerystelsen.

- Det går greit, og jeg er bedre. De siste par dagene har det ikke vært noe framgang, men lege My Lystad forklarte at det var normalt.

Han er ikke i form til å gå på skolen, og holder seg unna tv'n.

- Det handler om å ta dette gradvis. Jeg går rolige turer annenhver dag nå, og skal holde meg unna tv-titting. Jeg prøvde å lese, men det gikk ikke. Jeg skal sykle litt i ishallen etter hvert, og hilse på gutta. Jeg håper å kunne trene litt i romjula, og komme tilbake i kamp litt ut i januar. Vi får se hvordan utviklingen blir utover.

Mistet U20-VM

18-åringen synes det å være tålmodig er en utfordring.

- Slik er det sikkert med mange. Å være skadet er det kjedeligste som finnes. Nå var det ekstra kjedelig at U20-VM røk også. Men det positive er at jeg trolig ikke mister så mange A-kamper.

Nå er det jo pause, sier Martin Gran, og fortsetter:

- Jeg har forstått at jeg må bruke den tida som trengs, at tålmodighet er viktig her.Selv om det er noen tunge dager nå synes 18-åringen at han har vært heldig med skader.

Roser Storhamar-legen

- Jeg fikk en smell i skulderen rett før sluttspillet forrige sesong. Da rakk jeg VM. Jeg var ute om lag fire uker da, og det blir vel fire-fem uker nå, sier Gran, som er veldig takknemlig for den oppfølgingen han får av Storhamar-lege My Lystad.

- Jeg får daglig oppfølging av legen vår, og det er en enorm trygghet. Det er et veldig bra støtteapparat i klubben, og jeg er utrolig takknemlig for det, sier Martin Gran, som har fått gjennombruddet sitt denne sesongen.

18-åringen har fått mye tillit av Storhamar-trener Aleksander Smirnov, og har markedsført fart og frekkhet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.