HAMAR: Toppscoreren i eliteserien fikk gjøre som han ville foran Storhamars bur i 2. periode.

Det førte til 1-2-scoringen (bildet) og assist på det viktige 1-4-målet.
Nå har han samlet 39 poeng (21+18) på 26 kamper.
I går virket det som om han var på isen i hele kampen.

Istid og tillit
- Jeg får veldig mye istid og tillit i Stjernen. Men jeg trivdes veldig bra i Storhamar også, sier Höglund, som hadde 15 scoringspoeng i sluttspillet forrige sesong.

Storhamar hadde trengt den digre toppscoreren, men etter NM-gullet i april, forsvant han til Stjernen før Storhamar rakk å gi ham et tilbud.
I går fikk han lov til å styre mye rundt Storhamar-kassa i 2. periode. Höglunds aggressive spill var en av årsaken til at Stjernen gikk fra 1-1 til 1-4 i løpet av drøye åtte minutter.

- Bare å takke
- Jeg er litt overrasket over at vi kom til så mange klare sjanser. Storhanar bruker ikke å tillate noe sånt i egen hall. Men når det skjer, er det bare å takke og ta i mot. jeg synes at Storhamar åpnet bra. Sørlig de første ti minuttene var sterke fra hjemmelagets side. Men vi tok over mer og mer, og i tredje periode spilte vi bare på resultatet, sa Henric Höglund.

Stjernen har ikke akkurat dominert ishockeykamper i Hamar. Gårsdagens var bare den tredje seieren i Hamar-OL-amfi siden 1993. og den største seieren siden 2-7 i den gamle hallen i 1985…

Fem poeng til 3. plass
Det unge Storhamar-laget ligger på 6. plass på tabellen. Ikke siden 90/91-sesongen har de vært så beskjedne i seriesammenheng.

Bortsett fra i fjor, da de endte på 4. pass i grunnserien, har Storhamar alltid vært blant de tre beste på tabellen.
Men trøsten får være at det bare er fire poeng opp til Stjernen på 4.- og fem til Lillehammer på 3.plass.
Storhamar mistet ni mann etter NM-triumfen i april. I høst ble «lirare» som Patrick Yetman og Hans Gardli Stubrud borte. I går spilte Storhamar uten de skadde backene Lars Løkken Østli og Teddy Midttun.
Pål Johnsen pådro seg en vridning i kneet og måtte gå ut i begynnelsen av 3. periode.
Sett på bakgrunn av disse fakta, trenger ikke dragene å fortvile over den beskjedne tabellplasseringen.
I fjor endte de på 4. plass i serien.
En måned senere tok de NM-gull…!
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.