HAMAR: I følge daglig leder Carl Oscar Bøe Andersen er det ikke bestemt hvem som skal hjelpe Gullik.

- Dette er mest opp til Gulliksen. Han må være viktig i den prosessen.

Dahlstrøm het
Coba bekrefter at Aleksander Smirnov (se egen sak) ikke har fått noe tilbud så langt.

- Hva med Ole Eskild Dahlstrøm?
- Han er helt sikkert en av kandidatene som Rune Gulliksen vurderer, sier Coba.
Det kan gå mot en løsning der hjelpetreneren også blir juniortrener. Det har Dahlstrøm erfaring med. Slik det ser ut nå, blir Torbjørn Orskaug sportssjef.
- Det kan han bli, sier Bøe Andersen.
Gullik sier dette om ansettelse av assistent: - Ole Eskild Dahlstrøm er en god kandidat. Han er i systemet allerede, sier Gulliksen.

Stolt og ydmyk
Rune Gulliksen gleder seg til å ta fatt på jobben som hovedtrener.

- Jeg er stolt over at jeg får muligheten til å være hovedtrener i Storhamar. Det er godt å være ønsket. Samtidig er jeg ydmyk i forhold til at dette er en stor jobb. Dette er en av de mest spennende trenerjobbene i norsk hockey.
Gulliksen innrømmer at han har savnet å stå i boksen med A-laget.
- Det er noe helt spesielt med viktige kamper, og spenningen. Det å være der det skjer.
Gullik synes ungdomslinja er veldig spennende.
- Vi har mange unge spillere. Samtidig er det trangere økonomisk. Det betyr at vi ikke har noen annen mulighet heller. Det blir spennende å videreføre det klubben har startet på. Der føler jeg at jeg har noe å bidra med. Det blir moro å jobbe med unge spillere som vil bli bedre, og jeg mener sjøl at jeg er god til å jobbe med mennesker. Vi må lage et miljø der spillerne har lyst til å bli bedre.

Offensiv hockey
Gullik har noen klare tanker om hva som må bli bedre kommende sesong.

- Det er mye spennende å jobbe med offensivt. Vi må forbedre overgangene, og bli bedre i power play. Det er et bra potensial i laget, og det er viktig å presisere at dette tar litt tid, særlig med tanke på at vi har mange unggutter. Det er lettere å være god defensivt. Storhamar har tradisjoner på å være gode både defensivt og offensivt. Men det var andre lag tidligere. Vi må jobbe mer individuelt nå, sier Gullik, og konkluderer:
- Vi skal spille offensiv og underholdende ishockey, med en bra defensiv struktur i bånn.

- Passer perfekt
Carl Oscar Bøe Andersen sier dette om valget av Gulliksen som hovedtrener:

- Han har veldig mange av de egenskapene vi så etter. Han har erfaring, både som spiller og trener, og har fulgt med i hockeytimen de siste årene. Han brenner for å jobbe med unge spillere. Gulliksen har også et herlig engasjement, og er godt likt nedover i systemet. Det er viktig i forhold til ungdomslinja, sier Storhamars daglige leder.

Har erfaring
Sist Rune Gulliksen trente Storhamar var sesongen 1999-2000.

Etter det har han trent Kongsvinger i tre sesonger. I tillegg har han tre sesonger bak seg som trener på U20-landslaget. Gullik har også trent yngres-lag i Storhamar.
- Jeg har holdt det bra ved like.
Rune Gulliksens kontrakt gjelder fra 1. august. Etter planen går laget på is 3. august.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.