Njål Berge har vært primus motor i «Fattige fettere». De garanterer for et lån på tre millioner kroner - for å slette gjeld i Storhamar.

Slik at klubben kan leve videre.

Berge, med god assistanse, har jobbet knallhardt den siste tida for å få best mulig oversikt over økonomien.

- Jeg vil si at vi har full oversikt over gjeldspostene. Vi klarer ikke å slette gjelden helt, som vi hadde som mål, men vi føler at vi vil gå for dette. Det har vært et herlig engasjement, sier Njål Berge.

Som nevnt går han inn som daglig leder ut sesongen.

- Jeg bor i Oslo, men har med meg mange dyktige folk, så jeg er helt sikker på at det ikke blir noe problem. Jeg er i Hamar ukentlig.

Han er klar på at Storhamar nå skal kjøre etterskuddsøkonomi.

Årsmøtet klappet inn prosjektet «Blanke ark» i går kveld.

20 fattige fettere

- Min viktigste jobb som daglig leder blir å si nei. Hvis vi får nye kostnader, må vi kutte i andre.

«Fattige fettere» inneholdt ti personer i starten. Nå er de 20, og hver person garanterer for 150.000 kroner.

Jostein Smeby og Maren Lerfald-Hagen Stensby skal fortsette i administrasjonen.

- Vi ser også på muligheter til å fortsette samarbeidet med Svein Skarpmo, sier Njål Berge, som presenterte et stramt sesongbudsjett i går.

- Det har vært en positiv prosess med de vi skylder penger. Vi skylder blant annet spillerne 400.000 kroner i bonuser. Gutta har gått med på at dette skal tilbakebetales over åtte måneder. Det er vi veldig takknemlige for.

Det er budsjettert med 9,4 millioner kroner i inntekter for sesongen 2014-2015..

Til nå er det bekreftet sponsoravtaler verdt 4,6 millioner kroner. Der jobbes det knallhardt videre.

- Vi skal gå i pluss på sesongresultatet, slik at vi bygger en buffer, sier Berge, som også sitter i AS-styret.

Storhamar Dragons har en lønnskostnad på 4,1 millioner kroner på 20 spillere.

Byberg som leder

På årsmøtet ble Geir Byberg klappet inn som ny leder. Hamars varaordfører innrømmer at han måtte gå noen runder før han takket ja.

- Jeg er selvfølgelig inhabil i alle kommunale sammenhenger, men håper tida er over for at kommunen skal redde idrettslag, sier Geir Byberg.

PS! Hopplandslagets sportssjef Clas Brede Bråthen er inne i styret.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.