HAMAR: Svensken kom til Hamar fredag, og har trent med A-laget siden da. Utgangspunktet er at Södertälje-gutten skal spille ut sesongen for Storhamar.

Rune Gulliksen ser ingen grunn til å vente med debuten.

- Bra energi
- Vi håper Andreas blir klar til Lillehammer-kampen. Han har glidd fint inn i gjengen, sier Gulliksen, som betegner 19-åringen som en spennende type.

- Han er ingen frelser, og vi skal ikke legge for store byrder på en 19-åring. Han ønsker å utvikle seg her, og Andreas vil helt sikkert tilføre oss noe. Han har en litt annen spillestil, og du ser at han er vant til å ha gode medspillere. Han er ikke superrask, men spiller med bra energi, sier Gullik.

Klar for kamp
Hvis alt ordner seg, starter Andreas Gröndahl i rekke sammen med Pål Johnsen og Joakim Jensen - foran backene Mattias Livf og Mats Larsen Mostue.

19-åringen er klar.
- Jeg trives i klubben og blant gutta. Jeg er blitt tatt i mot på en suveren måte, og er klar for kamp så fort som mulig, sier svensken.

Lønn fra Sverige
Daglig leder i Dragons, Carl Oscar Bøe Andersen, kommenterer saken slik:

- Vi har sendt inn papirene, og de har gått videre til det internasjonale forbundet. Vi har et håp om at han kan spille mot Lillehammer. Vi har ordnet et sted å bo, og Södertälje betaler lønnen hans til midten av desember. Da får vi ta en ny diskusjon. Södertälje kan hente Gröndahl tilbake hvis de får mange langtidsskader.
Tanken er at dette skal være første steg på vegen til et tett samarbeid med den svenske eliteserieklubben.
Det synes Gulliksen er kjempespennende.
- Et samarbeid med en toppklubb i Sverige er utrolig spennende. Jeg håper dette blir bra både på kort og lang sikt, sier trener Gulliksen.

Eide viktig
Gröndahl har vært på isen i åtte svenske eliteseriekamper denne sesongen. Forrige sesong produserte han 55 poeng på 41 kamper for Södertäljes eldste juniorlag. Han har også landskamper for Sveriges U19-lag.

Tidligere Storhamar-spiller Patrick Eide er nøkkelpersonen i samarbeidsprosessen med Södertälje. Han var også sentral i overgangen til Andreas Hjelm.

Ny bortekamp
I kveld reiser Dragons-gutta til Lillehammer og ny bortekamp. Tirsdag slo Dragons Stjernen 5-4, mens Lillehammer tapte 4-2 mot Lørenskog.

- Vi gjorde en veldig bra kamp fram til 5-2 mot Stjernen. Så kom det to litt unødvendige baklengs, men vi var veldig godt fornøyd med seier i Stjernehallen, sier Rune Gulliksen.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00