ASKER: - Jeg synes Andreas Gröndahl har tatt noen skikkelig steg. Han er blitt en viktig spiller for oss. Og han er bare 19 år, presiserer Rune Gulliksen.
- Det tar litt tid
Storhamar-treneren karakteriserer unggutten som et arbeidsjern, som gjør den viktige jobben som ikke synes så godt i målprotokollen.

- Det tar litt tid, selv om man kommer fra Sverige. Det er ikke bare å reise noen mil over grensa og så være god. Nå er han på gang, mener Gulliksen, som bekrefter at Södertälje-gutten blir ut året.
- Det har vært litt usikkert. Södertälje ville egentlig ha ham tilbake for at han skulle spille noen kamper. Men vi driver ikke noe sosialkontor. Skal han dra, så drar han. Men han ønsket å være her, og vi har forlenget avtalen som gikk ut nå ved juletider.

Trives i Hamar
Gröndahl trives godt i Hamar, selv om byen i hans øyne er litt liten.

- Men det er moro at jeg skal spille i Storhamar hele sesongen. Det har vært veldig lett å komme inn i laget og klubben. Jeg føler det går bedre og bedre for både meg og laget, sier Gröndahl.
I går var han god da Storhamar slo Frisk i det han kaller en sirkuskamp.
- Det skjedde veldig mye. Kampen hadde temperatur, målsjanser, dommerfokus. Ja, det meste. Det var litt sirkus, smiler Andreas Gröndahl.
- Sterkt å vinne en sånn kamp, sier 19-åringen, som dro direkte til julefeiring hjemme i Sverige etter kampen i går kveld.

Melder på Johnsen
1. periode i går var tett og jevn, med Storhamar i føringen som en følge av en del muligheter i overtall. En av Storhamars beste i går, Lars Erik Hesbråten, var frampå og styrte inn et Andreas Hjelm-skudd til 1-0.

- Målene kommer litt på løpende bånd nå, men jeg burde egentlig scoret to til, sier Hesbråten, og refererer til da han to ganger var alene med Frisk gode målvakt Jimmy Danielsson.
- Jeg kan jo lage straffer i stedet, men da må de som tar den score, gliser Kongsvinger-gutten om situasjonen da han ble hektet og ordnet straffeslaget Pål Johnsen brente i sisteperioden.

- Imponert av gutta
I en kamp som bølget fram og tilbake, der lagene byttet på å ha initiativet i takt med dommer Owe Lütchkes formaninger om tominuttere i fryseboksen, var Storhamar flinkest til å omsette sjansene i uttelling.

- Det er disse kampene som er så gode å vinne. Vi stenger igjen bak og jobber knallhardt, og når de slipper gjennom tar Ruben (Smith) fram det nødvendige lille ekstra. Jeg sa til gutta etter kampen at jeg er veldig imponert over måten vi har snudd det på etter Lillehammer-kampen der oppe.

- Var frustrerte
- Vi var slitne, frustrerte og slet, med den spillegleden og moralen vi har vist, som blant annet har ført til at vi har vunnet fem kamper mot topplag, er gledelig, sier Rune Gulliksen.

- Det er først og fremst laget som står fram og gjør at vi vinner, og det er ekstra deilig å ta juleferie med tre poeng.
Kampen ble avgjort i et fyrverkeri av en avslutning på midtperioden, da Martin Blakseth Huse doblet ledelsen med to minutter igjen på klokka. Frisk kom tilbake med 1-2, før Eerikki Koivu satte inn 3-1 med ett sekund igjen.
Johan Ramstedt fikk æren av å avslutte i tomt nett sju sekunder før full tid.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.