I 2011 røk Storhamar ut av NM i kvartfinalen etter storseier i åpningskampen. 9-1-målfesten på egen is ble etterfulgt av fire strake tap og en smertefull exit mot Lillehammer.

Etter å ha åpnet årets semifinaleserie mot Sparta med ni scoringer og en ny storseier på egen is, minner Eirik Skadsdammen om det fire år gamle marerittet. Storhamar-veteranen vil nødig oppleve en liknende kollaps etter 9-3-seieren i første semifinalekamp mot Sparta.

- Vi har tatt lærdom av Lillehammer-kvartfinalen for fire år siden. Vi vant den første kampen komfortabelt i dag også, men historien fra 2011 skal ikke gjenta seg, sier Skadsdammen etter drømmestarten mot Sparta.

SKAL NULLSTILLE FORT

- "Sasja" er flink til å skyve bort en kamp som er ferdigspilt. Vi skal ikke tro at jobben er gjort nå. Dette var én av sju kamper, og den tøffe semifinalen har bare så vidt begynt. Selv om vi vinner komfortabelt i dag, kan vi ikke si at vi er et bedre lag enn Sparta ennå, forklarer Skadsdammen.

- Men dere tar vel med dere selvtillit herfra?

- Ja, vi skal smake litt på seieren ut kvelden, men i morgen skal vi nullstille oss og glemme det, svarer Skadsdammen.

- Og det er nok lettere å glemme dette for oss enn for Sparta, legger han til meg et lurt smil.

Sparta sjokkerte

Førsteperioden startet bra, men endte begredelig for Storhamar.

Jacob Berglund satte fart inn i Spartas sone etter drøye tre minutter, og pucken havnet hos Linus Johansson. Johansson lirket enkelt 1-0-goalen forbi Tommy Johansen i gjestenes bur.

Så var det Spartas tur til å score mål. Henrik Malmström kontret inn 1-1, før Josh Godfrey utnyttet et power play og smekket Sparta opp i ledelsen foran 4401 tause tilskuere.

- I førsteperioden så man nok at vi ikke hadde spilt kamp på en stund. Vi brukte litt tid på å komme i gang, og særlig i andre halvdel av første periode gjorde vi mye feil, oppsummerer Skadsdammen.

Fire på rad

To og et halvt minutt etter første pause scoret Sparta igjen. Magnus Lindahl løftet pucken opp i nærmeste kryss og doblet gjestenes ledelse til 3-1.

- Tidligere ville vi nok stresset oss opp hvis Sparta fikk en tomålsledelse, men nå har vi blitt flinkere til å holde oss til kampplanen. Vi begynner ikke å fly opp i presset selv om det butter imot. En hockeykamp er lang; den varer i tre ganger 20 minutter, sier Skadsdammen.

Storhamars anti-stress-strategi bar frukter.

Linus Johansson gjorde sitt andre for dagen, før Christian Larrivée fikk drømmetreff og hamret inn utlikningen.

Like etter havnet Tommy Johansen i fokus. Martin Grans slappe skudd ble rotet over mållinja av den tidligere Storhamar-keeperen.

Temperaturen økte, Sparta pådro seg utvisninger, og Storhamar herjet. Etter kjempesjanser fra Pål Johnsen og Luke Moffatt kunne omsider Lars Løkken Østli juble for 5-3.

Tommy ble tatt av

Mellom andre- og tredjeperioden byttet Sparta målvakt. Tommy Johansen ble erstattet av Anders Johansson.

Med eller uten Johansen i buret: Storhamar spilte rundt Sparta. Da gjestene pådro seg to utvisninger fem minutter ut i tredjeperioden, viste Storhamar ingen nåde. Joakim Jensen kjempet inn 6-3.

Fem minutter senere straffet Storhamar gjester i undertall nok en gang. Eirik Skadsdammen banket inn 7-3 etter en halvannet minutt lang sjansekalvakade foran Sparta-buret.

Like etter ble Luke Moffatt spilt igjennom. I ubalanse lirket han 8-3 inn mellom skøytene til Sparta-målvakt Johansson, før Larrivée plantet kirsebæret på toppen av kaka med en ny suser.

Stort forbedringspotensial

Etter 9-3-seieren tar Skadsdammen seg tid til å være litt fornøyd.

- Vi kjemper oss inn igjen i kampen, vinner komfortabelt og beholder hjemmebanefordelen. Det er godt og viktig, sier Skadsdammen, som tror Storhamar kan fremstå som et enda bedre hockeylag i Sarpsborg om to dager.

- I morgen skal vi se på video og kanskje trene lett. Så drar vi til Sarpsborg, og det gleder vi oss til. Det er mye vi kan gjøre bedre enn i dag, avslutter Storhamars nummer åtte.

Samtidig som Storhamar benket Sparta, tapte Vålerenga knepent for Stavanger Oilers i oljehovedstaden.

Storhamars lag

Målvakt: Andrew Engelage (Daniel Jørgensen).

1. rekke: Andreas Øksnes, Lars Løkken Østli - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Eirik Skadsdammen.

2. rekke: Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm - Martin Gran, Pål Johnsen, Lars Erik Hesbråten.

3. rekke: Jimmy Andersson, Adrian Saxrud Danielsen - Vetle Lindstad, Ole Petter Øvergaard, Simen Sveen.

4. rekke: Simen Løvhaug Hansen, Jørgen Langdalen - Linus Johansson, Jacob Berglund, Luke Moffatt.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.