Spilleren med gullhjelmen har krydret Storhamar-laget i mange kamper, og valgte å fortsette i gult og blått foran denne sesongen, selv om han altså kunne velge og vrake i klubber.

er førsteprioritet

Sportssjef Sjur Rakstad-Larsen er helt klar i prioriteringen foran neste sesong:

– Jacob Berglund er førsteprioritet. Vi vet at andre klubber følger nøye med på ham, og det var 13 andre klubber på banen foran denne sesongen. Det sier litt om hvor attraktiv han er, sier sportssjefen.

Berglund har kontrakt denne sesongen og neste, men det ligger en klausul der. Det er samme type klausul som Linus Johansson benyttet da han gikk til Mora.

LES: Skryter av Jacob

Ekstraordinære inntekter

Storhamar har et lønnstak, som det nye regimet har satt.

– Skal vi gå ut over lønnstaket må det ekstraordinære inntekter inn. Da er Würth-kampen og neste sesongs folkespillerkamp tiltak som kan brukes. Vi gjør det vi kan for å beholde Jacob i Storhamar. Vi vil ha muligheten til å være med i konkurransen hvis det dukker opp tilbud fra andre klubber–igjen. Vi vil være best mulig forberedt, sier Sjur Rakstad-Larsen, som vil presisere at Jacob Berglund ikke har krevd noe mer penger.

Dugnadsleder Njål Berge sa dette i Rinkside spesial denne uka:

– Vårt største ønske er å beholde Berglund.

Forrige folkespillerkamp ga om lag 600.000 kroner. Würth-kampen dras i gang igjen nå etter noen års hvile, og planen er at dette tiltaket blir en årlig seanse igjen.

Oppgjøret mot Sparta 24. januar blir denne sesongs Würth-kamp.

– Godt å være ønsket

Jacob Berglund er poengkonge i Storhamar nå med 34 poeng (13 scoringer og 21 målgivende pasninger).

– Det er alltid godt å være ønsket. Det betyr at de er fornøyd med jobben jeg gjør for klubben, sier Berglund, og fortsetter:

– Jeg fokuserer på denne sesongen først og fremst, og tar framtida litt som det kommer. Jeg trives med å ha det slik. Så får vi se hva som skjer, sier Berglund, som forteller at han stortrives i klubben og i byen.

– Jeg har det veldig bra her. Det er en klubb med gode verdier.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00