- Jeg hadde det vondt da jeg satt hjemme og så laget tape mot Tønsberg, og jeg ikke kunne bidra, sier Christian Larrivée åpenhjertig.
31-åringen spilte mens han var sjuk også mot Lillehammer i begynnelsen av november. Da scoret han to og var banens beste. Etterpå måtte han hvile, men klarte ikke å holde seg unna og friskmeldte seg sjøl.
- Det er dumt å spille mens du er sjuk, men jeg er sånn bygd. Når jeg er her for å spille hockey, har jeg ikke samvittighet til å være borte. Du skal vite hvor mye lege My Lystad har forsøkt å holde meg tilbake, ler 31-åringen.

Må bygge seg opp igjen

Totalt har han mistet fem kamper etter at han spilte med infeksjon i kroppen og ikke har klarte å riste av seg sjukdommen. Etter seieren mot Rosenborg, hvor han scoret tre mål, måtte kanadieren gi seg etter første periode mot Sparta, og mot Vålerenga var han bare en skygge av seg sjøl. Dermed ventet tre kamper på sidelinja.
Søndag var han tilbake mot Lillehammer etter å ha stått over tre kamper. Han startet som senter, men ble i samråd med trener Jonas Norgren ving i siste halvdel av kampen:
- Seieren mot Lillehammer var helt enorm. Måten laget sto fram på var så utrolig herlig. Jeg hoster og spilte ikke noen stor kamp. ikke noen av mine beste. Nå handler det bare om å komme seg gjennom de to siste kampene før jul, og så bruke de neste ukene til å trene meg skikkelig opp igjen. Det blir viktig med tanke på kampene som kommer etter nyttår, sier Larrivée.

November-sjuklinger

Han har ikke noen god forklaring på at han og laget har slitt med sjukdom, skader og dårlig poengfangst i november de siste sesongene. I fjor ble det 7 av 24 poeng fra perioden fra siste kamp i oktober. i ble fasiten 10 av 27 poeng.
- Jeg tar alle forholdsregler, kler meg godt, spiser bra og prøver å være positiv. alle spillere mister en kamp eller to hver sesong på grunn av influensa, men ikke så mange som jeg har gjort nå. Jeg har ikke hatt problemer med immunforsvaret tidligere.
31-åringen tror fraværet av alle spillerne har kostet Dragons fra seks til ni poeng i den tøffe perioden.
- Og likevel kjemper vi i toppen fortsatt. Det forteller at det bor mye i dette laget.

Finaletro uten fravær

Hvert eneste sommer sier dragene at finale er mål. I høst har Larrivée begynt å tro mer.
- Vi har definitivt potensial til å nå finalen i år. Det er ikke noe jeg bare sier, jeg mener det virkelig. Det er helt annerledes enn i fjor. Men vi er helt avhengig av at vi ikke får sjukdom og skader med oss inn i sluttspillet, sier senteren.
På klingende engelsk, der han kommer fra norskkurs på Folkets Hus, på vei gjennom gågata. Han kan mer og mer norsk, men trenger litt tid til å føle seg trygg.
Selv om Stavanger har hatt en rufsete høst, vurderer han siddisenes voksne lag med rutine som den verste motstanderen når det drar seg til, og de er ferdig med kontinentalcupspill.
- De blir tunge og favoritter. Det er alltid tøft å komme til deres arena. Så kommer Vålerenga. Ungt lag, men de pleier alltid å hente fire-fem spillere til jul, fastslår Larrivée, som med andre ord har lært seg en god del on norsk hockey i løpet av sine fire tidligere sesonger i Storhamar.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00