HAMAR: Fredag var første dag Lars Løkken Østli kunne følge programmet til resten av det norske hockeylaget i VM i Slovakia etter åpningskampen mot Sverige.
Årsak?
Norge hadde frivillig treningsdag, og mange trente alternativt.
24-åringen fra Hamar har gjennom hele gruppespillet håpet å få være med igjen, men nesten en uke etter hodesmellen i åpningskampen mot Sverige har Lars Løkken Østli fortsatt ikke vært på is.
Backen har syklet et par økter, men etter ei av sykkeløktene fikk han kjenning av hjernerystelsen og måtte roe ned igjen.

Husket lite

- Vi tar det litt fra dag til dag, men det kan hende det ikke blir mer spill på meg i VM. Formen var ganske fra i dag (fredag), men jeg tar ingen sjanser. Helsa er viktigere enn å spille VM nå. Det kommer flere VM-sjanser, men hodet skal jeg ha med resten av livet, sier Løkken Østli til HA-sporten.
Backen som bak stjernene Ole-Kristian Tollefsen og Jonas Holøs skulle være en av Norges defensive nøkkelspillere i VM, husker ikke mye av taklingen han fikk av svenske Mattias Sjögren, til daglig lagkamerat med Marius Holtet i Färjestad.
- Jeg husket bare litt, men har sett det på video etterpå. Han hopper vel litt opp og treffer hodet mitt, men jeg vet ikke, det kunne kanskje vært en utvisning.

Skulle bli en opptur

Lars har hatt en litt tung sesong i år, etter at drømmen gikk i oppfyllelse med kontrakt i Luleå i fjor sommer.
Det ble imidlertid ikke mange kamper i den svenske eliteserien, og i februar returnerte han til Storhamar, hvor det ble kvartfinaletap mot Lillehammer.
VM skulle være en skikkelig revansje, men i stedet er han foreløpig den utespilleren i hele turneringen med minst spilletid av alle som har vært på isen.
- Det er jævlig kjedelig hvis jeg skal være helt ærlig. Ikke minst når laget gjør det bra også. Jeg vil så gjerne være med, men sånn er idretten. En skade kommer aldri beleilig, for å si det sånn.

Lite håp om spill i kvart'n

Hans sjanse til VM-spill er trolig at Norge slår Frankrike mandag, og sikrer en plass i kvartfinalene for første gang siden 2008.
Da kan han være frisk nok til å spille igjen.
- Uansett håper jeg gutta klarer dette nå, for de har fortjent det. Norsk hockey er ikke lenger bare å dekke skudd og satse på kontringer. Gutta har virkelig jobbet hardt, men samtidig er det mye bra spill med pucken, og vi har skapt sjanser gjennom godt offensivt spill. Jeg tror vi har truffet veldig bra med treningsopplegget i oppkjøringen til VM denne sesongen, sier Storhamar-backen og fortsetter:
- Kan jeg ikke spille får jeg bare fortsette å backe opp gutta i garderoben og bidra utenfor isen, sier Lars Løkken Østli.
Foreløpig har han ikke snakket mer med Storhamar. Det skjer etter VM.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.