HAMAR: Klokka er snart 12 en tirsdag formiddag. Fredrik Lystad Jacobsen tar sats, har alt på gaffelen og kjører i seg et helt riktig lunsjmåltid med karbohydrater og energi på Iskroa.
Dragons har i flere år hatt fokus på mat og kosthold, og i vinter fikk klubben og lege My Lystad hjelp fra Olympiatoppen da Christian Larrivée slet med lite energi.
Det handlet om å spise mer.
Mandag var Olympiatoppen på Iskroa og ga resten av juniorene og seniorene påfyll, og interessen var stor etter at klubbens utenlandske stjerne søkte hjelp og ble bedre.

Til riktig tid

- Mange av de eldre spillerne i klubben har vært bevisst på dette i flere år, men det er viktig å minne på og bevisstgjøre overfor spillerne dette med riktig kosthold. Mange tror at de kan spise et speilegg til frokost, og at de kan gå på det resten av dagen, fram til trening, smiler Dragons-trener Michael Smithurst.
Spesielt inn mot trening og kamper har ishockey hatt et fokus på riktig mat til riktig tid.
Olympiatoppens erfaringer viser at mat er viktig en time etter harde fysiske belastninger, i forhold til å restituere.
Storhamar Dragons har gode erfaringer med 30 minutter som sin grense.

Mye raskere tilbake

- Dette er utrolig viktig for restitusjonsprosessen. Olympiatoppens undersøkelser viser at den som får i seg mat raskt etter kamp, tar seg inn mye raskere enn en som venter to timer, forklarer Smithurst.
Før kamper får spillerne fylt på med karbohydrater og proteiner på Iskroa, og i flere år har hockeyklubbene hatt en såkalt matavtale. Storhamars motstandere som ønsker det får mat på Iskroa før de reiser hjem, mens Storhamar får samme tilbud når de er på uteis.

Et annet «mathjem»

Men tilbake til Fredrik Lystad Jacobsen og lunsjen på iskroa sammen med Christian Larrivée. For mange av spillerne har Iskroa blitt viktig.
- Det er mye lettere å følge opp formaningene om riktig kosthold når du kan komme hit å få riktig kost i stedet for å dra hjem og lage mat før og etter treninger for de som er på jobb eller skole.
Den tidligere Frisk-spilleren synes mandagens temakveld var veldig bra.
- Det tar alltid litt tid i garderoben etter treninger og kamper, og jeg lærte vel at jeg kanskje skal ta med meg en yoghurt eller lignende, og få i meg rett etterpå, og så gå og spise på iskroa når jeg er ferdig med alt.

Dårligere hybelvaner?

Før han kom til Hamar i fjor sommer bodde 20-åringen hjemme med familien. Overgangen til å bo alene på hybel betyr for mange unge dårligere kostholdsvaner.
- Jeg prøver å være flink til å variere, men det blir mye kylling og pasta. Og fisk en gang i uka, i hvert fall i planleggingen, ler Lystad Jacobsen, som klarer å holde seg unna kebab, men ikke hamburgere helt.
- Jeg er for glad i hamburgere, men det blir bare når jeg skal kose meg!
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.