LØRENSKOG: I sitt siste sekund som Storhamar Dragons-spiller sendte han i vei en puck som Eirik Skadsdammen omsatte til NM-gull i 2008.
I går gjorde han comeback for dragene.
Og det siste han gjorde da var å sende i vei en puck som Skadsdammen-erstatter Ørjan Mikkelsen omsatte til årets første seier.
Han har returnert slik han forlot dragene for tre og et halvt år siden. Med servering i toppklasse, viktige mål, småmelding på dommerne og noen minutter i fryseboksen.
Bare enda billigere.

- En annen hverdag

HA-sporten har tidligere skrevet at powerplay-klubben har jobbet med å skaffe 500.000 til nye drager denne sesongen. Da Martz ble linket til Hamar OL-Amfi for første gang, hadde de allerede skaffet 200 tusenlapper.
Det er grunn til å tro at Martz tjener i underkant av den omtalte halve millionen.
Selv er han i alle fall ærlig på at han ikke gjør dette for pengenes skyld:
- Det er en helt annen klubb jeg kommer til nå. Økonomisk har jeg hatt det veldig godt helt fra året til Storhamar og gjennom spill i Ungarn. Nå er situasjonen en helt annen på det planet, men jeg gjør ikke dette for pengene. Jeg er veldig takknemlig for å være tilbake, sier Martz til HA-sporten og sier at lønningsposen er i nærheten av å være halvvert fra forrige gang han terget motspillere i Get-ligaen.

Tilbake på kontoret

For selv om kampen i går ikke var den beste den transatlantiske senteren har levert i gult og blått, ble hans ferdigheter likevel helt avgjørende i Lørenskog ishall.
Da Fredrik Ericson måtte sette seg for slashing helt på slutten, våknet kelneren. I Storhamar blir området bak mål kalt for «Nathans office». Og i det 58. minutt var han på jobb.
Han fikk en pasning fra Joakim Jensen, vandret litt i rundvantet, og så fant han åpningen og sendte en type pasning det fortsatt går gjetord om i Hamar etter hans forrige periode i byen.
Ørjan Mikkelsen dukket opp og sikret seieren.
- Ja, det føltes litt som forrige gang. Det var utrolig deilig å vinne, forteller han.

- Vi kan slå alle

Den største forskjellen Martz ser på dagens lag og det han tok bøtta med i forrige skuddår, er på gjennomsnittsalderen.
- Noe helt annet. Men det skal bli interessant å jobbe med yngre spillere og forhåpentlig være med å gjøre slik at de utvikler seg, fortsetter han.
- Jeg er veldig glad for at vi vant i dag. Og jeg tror dette er et lag som kan slå alle, men samtidig få det tøft hvis vi ikke er helt på topp. Det skal bli spennende, og det var godt å komme i gang, smiler Nathan Martz.
Og fortsetter han slik vil han fortsette å smile.
Og alle andre som følger Storhamar også.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.