Det var Frps Johnny Sterud som foreslo å bevilge en halv million kroner ekstra:

– Den klare betingelsen var at Dragons droppet Würth-avtalen. Dette fikk Frp flertall for i formannskapet, sier Johnny Sterud.

– Det står ikke noe om det i vedtaket, sier Erik Kristiansen i Storhamar Dragons AS.

– Jo, det gjør det, sier Sterud og viser til formuleringen underliggende vilkår i sitt forslag til vedtak: – Hvis det er oppstått uklarheter rundt dette, skal jeg sørge for å få en protokolltilførsel for å klargjø­re dette på morgendagens formannskapsmø­te.

Slik Erik Kristiansen forsto vedtaket, sto det hele på det juridiske rundt navneskifte på kommunale bygninger. Han er innforstått at dette skal utredes før en avtale med Würth kan underskrives.

– Både de juridiske og prinsipielle sidene rundt dette skal utredes, sier kommunes assisterende rådmann Odd Lindstad.

– Politikerne har ikke noe med vår markedsavtale å gjø­re. De markedsrettighetene vi har i Hamar OL-Amfi, er nedfelt i en avtale mellom Hamar Olympisk Anlegg og oss. Hamar kommune har ingenting med om avtalen vi har framforhandlet er billig eller ikke, svarer Kristiansen.

– Hamar kommune er den juridiske eieren av Hamar Olympiske Anlegg som er øverste styreorgan for Vikingskipet og Hamar OL-Amfi. Det betyr at Hamar kommune, om kommunen finner det riktig, kan sette foten ned for avtalen Storhamar har utarbeidet, men ennå ikke signert med Würth, sier Lindstad.

Hvilken form navneskiftet vil få, er det ikke tatt stilling til:

– Vi kan få en alias-avtale med Würth som gjør at vi markedsfø­rer Würth inne og ute på ishallens områ­de, eller vi kan få en helhetlig avtale som går på et navneskifte også på skiltingen til anlegget i og omkring byen. Det dreier seg om 24 skilter, sier Kristiansen.

– Avtalen er godkjent av Würth og klar for signering. Nå venter vi bare på vegskilting, sier Helge Høgsveen i Würth, som i egenskap av sin rolle både hos Würth og i Storhamars styrende organer, ikke vil kommentere dette ytterligere.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.