HAMAR: Det var ikke mange gangene Stavangers keeper, André Lystenstøen, trengte å holde pusten da Storhamar angrep.

Det ble med en rekke svake avslutninger og dårlig trykk foran mål. For selv om det defensive tidvis var svært solid, vinner ikke dragene kamper uten å score mål.
- Vi har mye å jobbe med offensivt, innrømmer manager Torbjørn Orskaug.

- Fungerer ikke
Lars Erik Hesbråten var en av dem som slet offensivt søndag Han forteller at det offensive spillet gjør ham frustrert:

- Å ikke skape mer enn vi gjorde, er frustrerende. I dag fungerte det bare ikke. Slik er det i noen kamper, og vi må bare se framover. Men vi må få mer trykk i angrepsspillet vårt, sier Hesbråten til HA-sporten.
Sammen med Joakim Jensen og Eirik Skadsdammen, virket Hesbråten ekstremt tent de første ti minuttene mot Stavanger.
- Vi startet veldig bra, og presset Stavanger. Men så dør det helt ut utover i første perioden. Det kommer av at vi ofte er for upresise i oppspillene, og da blir vi som spiller foran alltid på etterskudd. Jeg tipper vi tapte halvparten av oppspillene i dag, og da havner puckene i vantene og utenfor. Der vil vi selvfølgelig ikke ha dem, forteller han.

Udyktighet
Aleksander Smirnov deler mange av Hesbråtens meninger om offensive problemer. Han mener laget må få mer troen på at skudd kan gå inn:

- Vi skyter ikke nok, og på de mulighetene vi har, er vi ikke dyktige nok. På sjansene vi hadde, må vi i hvert fall score et par ganger. Når vi ikke gjør det, taper vi jo uansett, sier den tidligere landslagsspilleren fra Russland.
Sasja mener juleferien kan ha dempet selvtilliten hos noen av spillerne:
- Så lenge utenfor kampsituasjon, kan ta fra noen selvtilliten i avslutningsøyeblikkene. Det så slik ut i dag. Da er det viktig å gjøre det enklest mulig, forklarer Smirnov.

- Lære av Oilers
Kampen i seg selv var en jevn batalje. 20-27 i skudd, fire tominuttere hver og spillemessig tilnærmet likt, beviser det. Men Stavanger tok vare på den rette muligheten. En slik mulighet mener Eirik Skadsdammen Storhamar må lære av:

- Vi har en del bra overganger, og har et par store sjanser. Men scoringen til Stavanger er et eksempel på det vi mangler. Et enkelt skudd på mål, og hissige på returen. Slik blir det mål av. På det området kan vi lære litt av Oilers, forteller Skadsdammen.

- Ok
Til tross for et skuffende angrepsspill, gir manager Torbjørn Orskaug guttene godkjent etter kampen:

- Vi møter et veldig godt lag, synes jeg. Spillemessig er vi helt på høyde, og vi produserer i og for seg nok sjanser til å vinne. Men de er heller ikke gode nok. Jeg vil se mer trafikk rundt mål, slik at vi får skapt et større press på motstanderen, forklarer Orskaug.
- Nå må vi bare jobbe videre med det offensive spillet vårt, for det var ikke bra i dag. Men alt i alt var selve prestasjonen ok, fastslår manageren.
Dette var årets andre hjemmekamp mot Stavanger Storhamar gikk målløse av banen.
- Stavanger er godt organiserte defensivt, og det er tøft å spille mot dem.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.