Hamar
- Akkurat nå er det 50-50, men jeg må nok bestemme meg ganske raskt, sier Eirik Salsten, etter at U20-laget slo Vålerenga 5-2.
Han måtte stå på feil side av vantet de siste ti minuttene, etter et masseslagsmål som sendte ti spillere i garderoben, fem fra hvert lag.

Ønsket av landslaget

Storhamar-forwarden ga seg litt overraskende med elitesatsingen i sommer. Etter sjukdom og sviktende motivasjon trappet han ned til juniorlaget. Innsatsen der har imidlertid gjort at han har fått en forespørsel fra juniorlandslagets trener om å være med til U20-A-VM i Malmö i desember.
- Det er klart det er veldig fristende. Jeg har spilt tre av tre U-VM tidligere, og det er høydepunkter i karrieren.
Eirik vet imidlertid at han må opp flere hakk om det skal være aktuelt med VM.
- Da må jeg nok begynne å trene med A-laget igjen, morgentreninger og ettermiddager. Vi har trent bra på U20-laget også, men det er litt forskjell.
Det er biten med A-laget han er mest usikker på, men skal han først trene med laget er det naturlig å gjøre comeback i kamper. Trener Michael Smithurst er interessert, og i dialog, men krever en motivert Salsten som forplikter seg til å spille resten av sesongen.

Sterke fysiske tester

Eirik ble overrasket da han testet formen i høst, og resultatene viste at han var i bedre form etter at han trappet ned enn før.
- Det skyldtes nok litt sjukdommen i sommer, men jeg føler meg i god form, så det står ikke på det. Men jeg må tenke grundig på VM-spill de neste dagene.
Storhamars U20-trener Børre Østvang håper Salsten sier ja:
- Det er lett å skjønne at det kan være lett å miste motivasjonen når du føler at du står på stedet hvil i tredje-, fjerderekka i flere sesonger. Eirik har funnet igjen gleden ved hockey på U20-laget. Han har fått mye istid og følelsen av å være en viktig spiller igjen, og jeg håper det kan bidra til at han satser igjen. Storhamar vil gjerne ha med så mange landslagsspillere som mulig, smiler Østvang.
Også Magnus Eikrem Haugen, Eirik Dagfinrud og Ole Petter Øvergaard er aktuelle for U20-VM, og har vært med på samlinger eller kamper i sommer.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.