• VENN: Joey Tenute er en nær venn av Josh Soares.

De to vokste opp sammen i Canada, og har holdt kontakten opp gjennom alle år – selv om de har spilt i forskjellige land og ligaer.

– Vi har alltid hatt kontakt og sjekket hvordan det har gått med hverandre. Vi sender mye meldinger og spør hvordan det går. Hvis jeg har hatt hjemlengsel, så har det vært greit å ha ham å snakke med, forteller Soares.

Thoresen-spørsmål

Mange synes det er litt ironisk at en spiller som er så upopulær blant Storhamar-fansen, har hjulpet nettopp Storhamar med å hente en kvalitetsspiller som det Joey Tenute er.

– Det er det alle spør meg om. Jeg fikk en melding fra Petter Thoresen, som ville ha kontaktinformasjonen hans, og jeg ga bare nummeret videre. Jeg visste ikke at det var Storhamar som ville ha det. Så fikk jeg melding fra Joey, hvor han sa at han hadde fått vite fra Storhamar at de var interessert i å signere ham.

Tøff rivalisering

På spørsmål om han ville valgt å ikke gi nummeret videre, dersom han visste at det var Storhamar som ønsket det, svarer han:

– Kanskje, sier han lattermildt, før han fortsetter:

– Jeg fortalte Joey at vi har hatt mange tøffe kamper mot Storhamar, og jeg sa at det var et veldig bra lag. Jeg visste ikke så mye om byen, så jeg kunne ikke hjelpe ham med det. Men jeg sa at norsk hockey utvikler seg for hvert år, og at det har blitt en bra liga. Jeg ga ham noen råd, men jeg pushet ham ikke til å dra dit, men ga ham tankene mine, forklarer Soares.

Soares har tidligere gitt uttrykk for at han elsker møtene med Storhamar, fordi det gir en ekstra gnist og tenning.

– Man vil alltid spille mot bra lag, og som en venn av meg, så spurte han om hva jeg synes om laget. Jeg ga ham bare et ærlig svar, og til slutt valgte han Storhamar, forklarer Soares.

Forventer buing

Han får også massiv pipekonsert hver gang han spiller på Hamar – noe han forventer vil fortsette også kommende sesong, til tross for at han hjalp Hamar-klubben med å hente Tenute.

– Jeg er ganske sikker på at jeg fremdeles blir buet på, ler han.

– Når kampen starter, så er det ingen venner på isen. Man spiller bare spillet sitt. Jeg forventer ikke at fansen skal ta godt imot meg. Jeg vet at folk tror jeg hjalp Storhamar med å hente ham, men jeg ga bare nummeret videre. Og så hentet de ham. Jeg fortalte ikke Joey at han måtte gå dit, forteller Soares med glimt i øyet.

Han tror Tenute kan bli en av gigantene i årets Eliteserie.

- Han er en god spiller, og han kan helt sikkert gjøre det bra her. Larrivée er god, vi har noen spillere hos oss som er bra. Det er 10-15 spillere som kan kjempe om å være best i ligaen, og han vil være med i den gruppa, sier Soares.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.