HAMAR: Løkken Østli fikk en halv kamp mot Frankrike fredag. Lørdag fikk han spille hele kampen. Landslagssjefen likte hva han så, og Østli er fortsatt med i kampen om en OL-billett. Selv er Storhamar-backen mer kritisk til eget spill, og aner ikke hvor langt unna han er en plass i OL-troppen.
- Burde ha scoret
- Det gikk helt greit. Jeg er ganske fornøyd, forteller Lars Løkken Østli, som spilte i par med Vålerenga-kaptein Lars Erik Lund.

- Lars Erik er en god spiller, og samspillet fungerte bra.
Han er også enig med landslagssjef Roy Johansen om at han har tatt noen steg i riktig retning.
- Det føles som om jeg er blitt bedre, men jeg har enda mer å gå på, sier Løkken Østli, som har fått fem landskamper i 2009 og notert seg for ett mål.
Storhamar-spilleren er likevel klar på at «isbjørnene» kan bedre en de to kampene mot Frankrike viser (1-3-tap fredag).
- Uavgjort som beste resultat mot Frankrike er ikke bra nok.
Og det var noe han selv kunne ha gjort noe med. Spartas Jonas Solberg Andersen ga Norge ledelsen, før Løkken Østli fikk sin mulighet.
- Jeg ble med opp og fikk en god mulighet fra to, tre meter. Jeg burde absolutt ha scoret, men dessverre så tok keeperen den.

Ruben døråpner
Som ventet fikk Andre Lysenstøen tillit mellom stengene i kamp to mot Frankrike. Heki-spilleren leverte en grei kamp, og slapp kun inn ett mål.

- Begge to (Ruben Smith og Andre Lysenstøen) leverte greie kamper. Utgangspunktet er fortsatt det samme, men det kan skje endringer inn mot OL. Vi vil de neste dagene sette oss ned og vurdere helgens innsats mer nøyaktig, sier Roy Johansen.
Dermed tyder alt på at Ruben Smith i utgangspunktet fortsatt er andrekeeper etter skadde Pål Grotnes.

Holtet slet
Färjestad-spiller Marius Holtet scoret Norges eneste mål mot Frankrike fredag. I den andre kampen gikk det litt tyngre. Hamar-gutten slet med noen småskader som hemmet ham i sitt spill, men det gjør ikke landslagssjefen nervøs.

- Vi vet hva Marius står for, og det her er bare noen småskader.

Straffet i mørket
Da lagene møttes fredag, ble den forsinket en hel time på grunn av at de franske spillerne sto fast i trafikken. før lørdagens oppgjør hadde de forflyttet seg fra Strasbourg til Mulhouse. Etter 51 minutters spill på stillingen 1-1, gikk lyset i hallen. Dermed fikk de aldri spilt ferdig kampen, og den ble isteden avgjort på en straffeslagkonkurranse i mørket, som Norge vant.
ishockeyfaktaFrankrike - Norge 1-1 (0-0, 0-1, 1-0)
1650 tilskuere
Mål: 0-1 (28.35) Jonas Andersen (Mathis Olimb, Alexander Bonsaksen), 1-1 (44.32) Teddy da Costa.
Hoveddommer: Alexandre Bourreau.
Utvisninger: Frankrike 5 x 2 min., Norge 6 x 2 min.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.