Storhamar får frist ut året til å oppfylle ishockeyforbundets økonomiske krav. Dermed blir ikke poengstraffen satt ut i livet – iallfall ikke i år.

Klubben har fått resten av året på seg til å legge fram bedre dokumentasjon og til å jobbe med økonomien med sikte på å rette opp underskuddet klubben har opparbeidet seg så langt i 2013.

Norges Ishockeyforbund og Storhamar hadde tirsdag møter hvor klubben fikk redegjøre for sin situasjon. Under møtet ble man enig om følgende:

“1. Partene er enige om at norsk ishockey har behov for konsensus og felles opptreden og forståelse av det regelverk som eksisterer.

2. Storhamar Dragons aksepterer at klubbens situasjon betinger en eller annen form for sanksjon hvis de økonomiske resultatene uteblir, og vil godta den sanksjon som forbundet finner riktig dersom det definerte mål for økonomisk resultat ikke er oppnådd per 31.12.13.

3. Norges Ishockeyforbund avventer iverksettelse av sanksjonsvedtaket på 15 poengs trekk til Storhamars rapportering per 31.12.13 foreligger den 15.1.14.

4. Sanksjonsvedtaket iverksettes hvis rapporteringen 15.1.14 ikke viser en reduksjon av den negative egenkapitalen på ca. 1,5 millioner kroner sammenlignet med regnskapet for 2012”.

Avtalen ble undertegnet tirsdag av generalsekretær Jon Haukeland i ishockeyforbundet og daglig leder Erik Kristiansen i Storhamar.

Nedprioriterte økonomi?
Da Storhamar fikk lisens foran sesongen, var det med et krav om at klubben skulle gå med overskudd med minst en tredel av størrelsen på den negative egenkapitalen, med andre ord om lag 1,5 millioner kroner.

I stedet hadde klubben i september pådratt seg et foreløpig underskudd på 2,5 millioner kroner. Dette førte til at forbundsstyret 15. november straffet Storhamar med 15 poeng i trekk, selv om det var halvannen måned igjen av regnskapsåret.

Ishockeypresident Gerhard Nilsen mener klubben har nedprioritert kostnadskutt samtidig som inntrykket er at Storhamar har gitt gass sportslig.

Nå må Storhamar jobbe knallhardt for å komme på plussiden, slik at forbundet ikke opprettholder poengstraffen. (©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.