Storhamar var sjokkerende svake og tapte 1-3 for erkerival Vålerenga i årets første klassiker.

- Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. I dag er vi elendige, sier en svært skuffet Lars Løkken Østli etter det begredelige klassikertapet.

SE OGSÅ: Årets Storhamar-lag minner "Shampo" om Vålerenga.

Vålerenga-scoring

Vålerenga kom best ut av en jevnspilt og til tider temperaturfull førsteperiode.

Jacob Berglund og Hampus Gustafsson brente hver sin gode mulighet i et tidlig undertall, før Vålerenga etablerte sitt overtallsspill og Mathias Trygg overlistet Oskar Östlund.

Da Storhamar fikk sjansen med én mann mer på isen, ladet Christian Larrivée kanonen. Kapteinens knallskudd smalt ut via tverrliggeren bak Steffen Søberg i Vålerenga-buret, og gjestene ledet 1-0 etter 20 minutter.

- Vi spiller ikke så verst i førsteperioden, og jeg synes vi har litt uflaks som ikke får med oss en scoring, sier Lars Løkken Østli.

Pepet av isen

Storhamar åpnet midtperioden svakt, fortsatte midtperioden svakt og avsluttet midtperioden hakket svakere - da også i overtall.

Skuddstatistikken 3-7 fortalte om en usedvanlig tam, kjedelig og trist periode av Storhamar der vertene slet tungt med å skape noe som helst. Vålerenga hadde stålkontroll bakover, og de tempo- og fantasiløse vertene viste ikke engang spor av tro på å finne nettmaskene i offensiv sone.

Etter den målløse midtperioden ble Storhamar-spillerne pepet inn i garderoben av en ganske stor andel av de 4.833 tilskuerne på tribunen.

Drama på tampen

Fansen ga Storhamar ny tillit innledningsvis i tredje periode, men troen på de gule og blå forsvant fort. Med endrede rekker fortsatte nemlig slurvete Storhamar akkurat der de slapp.

Ved halvspilt periode var pipingen fra publikum tilbake, og like etter kom 0-2. En upresset Magnus Eikrem Haugen ga bort pucken i egen sone og forærte Vålerenga en tre mot null-situasjon. Mathias Trygg fintet ut Östlund og satte enkelt inn nummer to.

Så, med tre minutter igjen på kampuret, kom plutselig Storhamar-scoringen. Lars Erik Hesbråtens styrte inn Christian Bulls skudd, og det var plutselig kamp, trampeklapp og stemning igjen i Hamar OL-Amfi.

- Vi må begynne å jobbe inn scoringer. Alle har et ansvar for å gjøre det, sier Lars Erik Hesbråten.

Storhamar tok ut målvakt på tampen, og Larrivée fikk en enorm mulighet til å utlikne. Kanadieren greide imidlertid ikke å overliste Søberg, og på den påfølgende kontringen satte Jonas Oppøyen avgjørelsen inn i det tomme buret.

- Dette var helt bedrøvelig dårlig. Vi klarer ikke å spille pasninger, taper dueller og blir gått rundt, sier en skuffet Lars Løkken Østli, som ville beklage seg til de 4.883 tilskuerne som hadde tatt turen til Hamar OL-Amfi i kveld.

- Det er kjedelig å skuffe så mange tilskuere, avslutter han.

Storhamars lag: Målvakt: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Lars Løkken Østli - Alexander Reichenberg, Christian Larrivée, Joakim Jensen. 

2. rekke: Patrik Bäärnhielm, Erik de la Rose - Mikael Zettergren, Jacob Berglund, Martin Gran.

3. rekke: Christian Bull, Scott Hotham, Eirik Skadsdammen, Lars Erik Hesbråten, Martin Rønnild.

4. rekke: Simen Løvhaug Hansen, Anders Gulliksen - Magnus Lindahl, Martin Blakseth Huse, Hampus Gustafsson. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.