I går hadde HA-sporten nyheten om at Scott Hotham (30) er klar for Storhamar. Den kanadiske backen er per nå Storhamars åttende utenlandske spiller.

Lagene i den norske eliteserien kan ha sju utenlandske spillere i aksjon i kamp.

– Vi vet ikke når Jimmy blir norsk. Papirene ble sendt inn tidlig i juni. Vi har hørt at noen saker er blitt ferdigbehandlet i løpet av to måneder og noen etter ti måneder. Dette avhenger helt sikkert av saksmengden i UDI, sier lederen i eliteutvalget, Sjur Rakstad-Larsen, og fortsetter:

Vurderte å vente

– Vi vurderte å vente med den siste spilleren, men valget falt på å gjøre det nå, og eventuelt ha åtte utlendinger med fra seriestart. Smirnov ville ha han med fra start, sier Rakstad-Larsen.

De andre utlendingene i Storhamar-stallen er Oskar Östlund, Erik de la Rose, Jimmy Andersson, Jacob Berglund, Christian Larrivée, Hampus Gustafsson og Mikael Zettergren.

Storhamar-stallen er komplett etter at Scott Hotham signerte. Hotham har spilt i AHL for Rochester Americans. I 2010-11-sesongen spilte han for Lillehammer og produserte hele 43 målpoeng på 45 kamper.

Spillende back

Nå kommer han fra spill i Italia for Asiago (35 målpoeng på 37 kamper). Før det spilte han en sesong for Olimpija Ljubljana og to sesonger for Villacher i den østerrikske ligaen.

– Det er en spillende back som har produsert mange målpoeng i klubbene han har spilt for. I Lillehammer var han veldig god. Aleksander Smirnov ville ha en spillende back, og fikk det siste ordet her. Nå er stallen komplett, og jeg er veldig godt fornøyd med laget, sier Sjur Rakstad-Larsen.

Tidligere har Storhamar hentet Christian Bull, Oskar Östlund, Martin Rønnild, Martin Blakseth Huse, Alexander Reichenberg, Hampus Gustafsson, og Mikael Zettergren.

HOTHAM BLIR FOLKESPILLER

Scott Hotham finansieres gjennom folkespillerkampen.

– Hotham blir årets folkespiller. Vi har penger igjen fra folkespillerkampen i fjor, i tillegg til at vi allerede har solgt 40 kontrakter til årets folkespillerkamp mot Vålerenga 22. november. Penger som blir til overs fra årets folkespillerkamp skal være backup ved eventuelle skader eller skal brukes til å bygge laget neste år, sier Sigve Ødegård i Powerplay Club.

Les også
SPORT Storhamar-stallen er komplett. 
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.