• NHL-SPILLER: Jacob de la Rose spiller til daglig i Montreal Canadiens. Her utfordrer han Toronto Maple Leafs-forsvarer Anton Strålman..

Svensken er for tiden i hjembyen Arvika, hvor han kjører på for fullt, sammen med broren Jacob, som til daglig spiller i Montreal Canadiens.

- Ja, det gjør jeg hver sommer. Det er som vanlig. Det er godt å ha noen å trene med. Vi konkurrerer litt mot hverandre, forteller 23 år gamle Erik de la Rose til HA-sporten.

Erik og Jacob, som er to år yngre, konkurrerer mot hverandre i hurtighet, spenst og løping, slik de pleier å gjøre om sommeren.

Lærer av lillebror

Han føler det gir ham godt utbytte på sommeren, og at Jacob kan pushe ham litt, selv om Erik fremdeles er hakket bedre enn lillebror Jacob i hurtighet og utholdenhet.

- Hva er det Jacob fokuserer på som du lærer mest av?

Det er mest å være eksplosiv i alt. Litt mer spesifikt på styrke, hurtighet, spenst. Det er vel det som er litt annerledes. Jeg forsøker å bli raskere og sterkere, forklarer Storhamar-backen.

Han forklarer at han har fått et spesiallaget treningsprogram fra klubben, hvor det er flere fokusområder.

Det er å bli sterkere, bli bedre i alt. VI har hatt en dialog om det, så det går på hurtighet, utholdenhet og styrke. Det er ganske allround, vil jeg si. Det er ikke noe veldig spesifikke ting. 

Har utviklet seg i sommer

De la Rose forklarer at han føler han har tatt flere steg på flere områder i løpet av sommeren.

Ja, det synes jeg. Jeg har blitt litt sterkere, tyngre, og jeg håper jeg skal kunne utnytte det i vinter.

25. juli samles Storhamar-spillerne igjen etter sommerferien. Da startet hardkjøret for fullt inn mot den nye sesongen. Det gleder backen seg til.

- Jeg gleder meg, det gjør man alltid. Det skal bli gøy. Det føles ut som vi har et veldig bra lag, omtrent det samme som forrige sesong. Vi mistet Berglund, fikk inn Joey Tenute, mistet Scott (Hotham) og får inn Petteri Nummelin, og det er nok bra at vi har igjen stammen i laget. Vi kjenner hverandre og kan stille krav til hverandre, så jeg tror det kan bli bra. Og så har vi fått inn noen nye stemmer i boksen, og det kan også en bra ting. Jeg tror det skal bli bra, sier han.

Han har også fått et godt inntrykk av den nye Storhamar-treneren, Sjur Robert Nilsen. 

- Det har vært positivt. Han virker veldig seriøs og målbevisst, og det synes jeg er veldig viktig når man er trener, forklarer Erik de la Rose.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00