Med hockeyfeber og serieledelse håper Storhamar Dragons på over 3.500 tilskuere mot erkerival Vålerenga lørdag. Nå kan de også lokke alle hockeyinteresserte med at de kan få møte klubbens nye back, som tilskuerne var med å bidra til gjennom folkespillerkampen mot Stavanger tidligere i høst.

Bryan Schmidt kommer til Hamar fredag. Han blir ikke spilleklar til oppgjøret mot Vålerenga, etter som det er en liten papirmølle som må ordnes med en internasjonal overgang.

1,92 høy - uten skøyter
- Schmidt er for så vidt en rutinert spiller med en lang karriere i både Nord-Amerika og europeiske klubber. Han er 1,92 høy og veier 95 kilo, og vi håper han kan være en spillertype vi har savnet litt i Storhamar. I forhold til det vi har klart å sjekke ut har vi fått gode referanser, men det er klart det er litt spennende for oss også, å se om vi har truffet så godt som vi håper, sier Rune Gulliksen, som har ledet spillerjakten på vegne av klubbens eliteutvalg.

Amerikaneren er et ubeskrevet blad for norske hockeyfans, og skal ikke kjenne Storhamars kanadiere Nathan Martz og Christian Larrivée fra tidligere. Han har imidlertid spilt sammen med Lørenskogs James Sixsmith, både i AHL-klubben Milwaukee Admirals i 2007/2008, og i ECHL-klubben Cincinnati Cyclones samme sesong.

 AHL og tysk toppserie
Schmidt kommer sist fra den slovenske klubben Olimpija Ljubljana, som har spilt i den østerrikske eliteserien. Tidligere har Schmidt, som er født i Bloomington i Minnesota, spilt 117 seriekamper og 18 sluttspillkamper for tre forskjellige klubber i AHL, har 98 seriekamper i den tyske toppserien DEL hvor han scoret 18 mål og hadde 30 målgivende pasninger.

I 2011/2012 var Schmidt med å ta bronse i den danske eliteserien med klubben Sønderjyske, og var klubbens nest beste back i poengsankingen, med tre mål og 13 målgivende.
I 2006/2007 spilte han dessuten sammen med Sparta-spiller Shay Stephenson i AHL-klubben Manchester Monarchs.
 

Det er en dansk agent som nå har anbefalt amerikaneren til Storhamar.

- Vi har brukt litt tid på å finne den rette spillere. Vi har fått flere tilbud på spillere vi ikke har syntes vært gode nok, og noen som har vært for dyre. Denne agenten, som kjenner norsk hockey godt, har sagt at dette er den første spilleren han mener er god nok for Storhamar og den norske ligaen, forklarer Gulliksen.

- Hva har Schmidt gitt for begrunnelse om å komme til Norge midt i sesongen?

- Han har gitt uttrykk for at han trengte noe nytt, samtidig som han hadde hørt mye bra om norsk hockey og sett landslagets utvikling. Han har uttrykt at han ser på den norske serien som bedre enn den danske og den østerrikske. Han hadde dessuten sett på tabellen, og sett at vi leder eliteserien, ler Gulliksen. 

Sparta i kveld
Storhamar er på vei til Sarpsborg i ettermiddag, og til en tøff bortekamp mot Sparta, som er ubeseiret på hjemmeis denne sesongen. Storhamar ligger ti poeng foran sarpingene på tabellen etter ni kamper, og vant det første oppgjøret mellom lagene 3-1 i serieåpningen.

Da var det Nathan Martz og to backer som sto for scoringen, Lars Løkken Østli og Jimmy Andersson.

Dragons tok ett poeng på tre seriekamper i Sparta Amfi forrige sesong, men vant de to første bortekampene i kvartfinaleserien mot Østfold-laget, før de til slutt måtte gi tapt 2-4 i kamper.

Det er ventet at Fredrik Lystad Jacobsen får istid for første gang etter skaden han pådro seg 21. september, etter å ha stått over seks kamper. 
LES:- Tenker å prøve litt

Følg Sparta-Dragons direkte her!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00