• TO TAP: Aleksander Smirnov har tapt de to første treningskampene før sesongstart.
    FOTO. JENS ERIK JENSRUD.

(Storhamar - Sparta 1-2 etter straffer):

- Vi spiller en bra match i dag, og det var også gøy å se hvor god Daniel Jørgensen var mellom stengene, han tok alt, sier en fornøyd Storhamar-trener, Alexander Smirnov. 

Fornøyd med andre perioden

- Jeg synes vi gjør en utrolig god andre periode, kanskje den beste vi har gjort i løpet av treningskampene. Vi dominerer med stor fart og presser Sparta til å gjøre  mange feil, sier Smirnov. 

Tredje periode, overtid og straffekonkurranse: Storhamar kom ut til tredje periode som det mest opplagte laget og tok kontroll over matchen med en god defensiv. Men så ble Dragons-gutta slitne, og Sparta kom mer og mer inn i kampen. Det var derfor ikke ufortjent da Henrik Malmstrøm utlignet til 1-1. Svensken fikk gå helt upresset inn i Storhamar-sonen og skyte et hardt, men dårlig plassert skudd, som snek seg inn under en litt passiv Daniel Jørgensen. Jørgensen hadde stått en prikkfri kamp frem til da, men utligningsmålet burde han nok reddet. 

Overtidsperioden ble transportetappe mot straffekonkurranse, da ingen av lagene turte å sleppe spesielt mange folk i angrep.

På straffeslagene var det kun Spartas Magnus Lindahl som scoret, og dermed er det Øsfold-laget som skal spille finale i morgen.

- Vi må hjem og trene på straffer, sier Smirnov med et smil.

Andre periode: En periode som vil bli husket for en stygg takling og lite finspill. Storhamar virket litt passive i starten, og Sparta tok tidlig grep om perioden. På tiden 30:32 ble det satt fyr på  perioden, da Dion Knelsen ble sendt i dusjen etter å truffet Erik De  La Rose i ansiktet med kølla. I tumultene etter snakket landslagspiller Niklas Roest på seg 10+20, og da var det bare å følge etter Knelsen inn i garderoben.

I overtallspillet som kom, klarte ikke Storhamar å skape de helt store sjansene, og Sparta kunne ri av de fem minuttene som Knelsen påførte laget.

Første periode: Storhamar leder 1-0 etter den første perioden. Et godt håndleddskudd fra Erik De La Rose lurte seg forbi Tommy Johansen og i mål. Storhamar starter perioden best, men falt litt mot slutten. Sparta har hatt noen gode muligheter, men har sviktet litt i siste øyeblikk. Sparta fikk også en scoring annullert da Henrik Malmstrøm sendte et hardt skudd under snapphansken til Daniel Jørgensen.

Lillehammer tapte sin kamp mot Oskarshamn 6-1, og da blir det sesongens første mjøsderby kl. 14 lørdag formiddag.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.