Storhamar-backen, som også jobber som daglig leder i klubben, forteller om forandringene:

– Det ble veldig mye en periode. Det ble lange dager, mye kjøring, mange kamper, og mye reising i forbindelse med bortekampene i Champions Hockey League. Jeg vil bidra på alle fronter, både hjemme og i Storhamar, og noen ganger var det bare å kaste seg i bilen på kvelden for å komme seg tilbake til de hjemme på Lillehammer. Det ble lite overskudd, sier svensken, og fortsetter:

– På kampdager nå kan jeg bare reise hjem å slappe av der etter morgentrening. Dermed får jeg en helt annen inngang til kampene med ro og trygghet.

Patrik Bäärnhielm var en veldig viktig spiller forrige sesong. Han kom inn i laget etter at Storhamar hadde tapt 1–9 i Stavanger. Svensken kom inn med rutine og ro i et skadeplaget Storhamar-lag.

Og etter den mye omtalte Stavanger-kampen snudde det for de gule og blå.

Denne sesongen har 31-åringen, som setter store krav til seg sjøl, ikke vært på forrige sesongs nivå.

Men mot Stavanger tirsdag var han tilbake.

Mer overskudd nå

– Jeg er ikke fornøyd med det jeg presterte på isen i starten av sesongen. Jeg visste at jeg kunne så mye bedre, og da ble det frustrerende.

Nå har Patrik, kona Maiken og sønnen på åtte måneder flyttet til Ridabu. De leier et hus der. Det er mange timer spart i kjøring i løpet av ei uke.

Og mye energi.

– Det er godt å være ferdig med flyttingen og kjøringen. Nå kan jeg sove en time lenger om morgenen, og jeg har mye mer overskudd. Jeg har kort veg på jobben, og det er stor forskjell. Hverdagen er blitt veldig mye enklere. Overskuddet og den ekstra energien gjør at det er lettere å ha mer fokus på hockey’n. Jeg har mye mer ro i kroppen nå, sier Patrik Bäärnhielm, og legger til.

– Bedre og bedre

– Jeg stortrives nå, og jeg tror at dette vil gå bedre og bedre for min del. Jeg kjenner det på kroppen.

Trener Aleksander Smirnov likte godt det han så av Patrik Bäärnhielm mot Stavanger i Hamar OL-Amfi tirsdag.

– Patrik var bedre i den siste kampen, og det var godt å se. Han trente veldig bra i sommer. Nå har han flyttet til Hamar, og det gir ham helt sikkert mer overskudd. Han har fått en bedre hverdag, sier Smirnov.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00