• NEI: Heller ikke Aleksander Rindal ønsker en overgang til Storhamar.
    FOTO: NTB scanpix
  • ELLERS TAKK: Dennis Sveum skal også ha takket nei til Storhamar.
    FOTO: NTB scanpix

Storhamar er på jakt etter forsterkninger på backplass foran kommende sesong, men arbeidet ser ut til å gå noe tyngre enn hva klubben hadde håpet på.

Tidligere i vår skal Storhamar ha kommet med et bra tilbud i forhold til lønnsstigen i Storhamar til Stavanger Oilers' Dennis Sveum, men det var ikke avgjørende for backens valg.

Etter hva HA-sporten erfarer takket Sveum nei på grunn av andre ting enn det økonomiske og sportslige. 

Sveum-nei

Landslagsbacken takket imidlertid nei til Storhamar, etter lengre tids forhandlinger.

- Det stemmer, det. Men grunnen til at jeg takket nei blir mellom meg og Sjur (Rakstad-Larsen, sportssjef i Storhamar), forteller Sveum til HA-sporten.

Han bekrefter at han hadde flere samtaler med klubben.

- Vi hadde flere fine samtaler, men til slutt falt valget på at jeg takket nei og at jeg fortsetter i Stavanger, forklarer Sveum på telefon fra Moskva, hvor han spiller VM for det norske landslaget. 

Sist ut med å takke nei til Storhamar er Daniel Sørvik og Lillehammers Aleksander Rindal.

Storhamars sportssjef, Sjur Rakstad-Larsen har ikke besvart HA-sportens henvendelser om temaet mandag.

- Ikke interessant

Sørvik, som forrige sesong gjorde suksess i sveitsiske GC Küsnacht Lions, inntil han ble skadet, forteller at han etter all sannsynlighet ikke blir Storhamar-spiller.

- Det jeg kan si er at jeg har blitt kontaktet, men at det per dags dato ikke har vært interessant, forteller Sørvik til HA-sporten.

Den tidligere Vålerenga-spilleren forteller at valget om å takke nei har med klubbfølelse å gjøre.

- Hva skal jeg si? Det er det at jeg har vært seks år i Vålerenga, rett og slett. Det er et stort sett den tilknytningen der, og at hvis jeg skal hjem til Norge, så vil jeg helst bo i området jeg har bodd i tidligere. Det skal litt til for at jeg trer på meg gul drakt nå, forteller Sørvik.

Holder døra litt på gløtt

Han har fått med seg at to tidligere Storhamar-spillere, Anders Braavold og Andreas Øksnes begge har valgt den kontroversielle veien fra den ene rivalen til den andre, men Sørvik tviler på at han velger et like kontroversielt valg selv.

- Det skal litt til for at jeg gjør det, forteller Sørvik, som allikevel holder døra litt på gløtt, i tilfelle det kommer et økonomisk tilbud som det vil være vanskelig å takke nei til.

- Men jeg har vel mer eller mindre sagt at det ikke er aktuelt, i alle fall sånn det ser ut nå, forklarer Sørvik, som også har et tilbud fra Vålerenga.

Ordknapp Rindal

Rindal har, med unntak av én sesong i Allsvenskan og spill for Södertälje, spilt hele karrieren i Lillehammer.

Flere norske klubber er interessert i 26-åringen, og Storhamar har også her vist interesse.

Men Rindal gir ganske høy odds på at han blir å finne i Storhamar kommende sesong.

- Jeg har hatt en dialog med Storhamar, forteller Rindal, som sier følgende om mulighetene for å bytte mjøsklubb:

- De er nok ikke kjempestore, nei, sier han.

Ønsket i Vålerenga

Han forteller at det er flere grunner til at han ikke ønsker en overgang til Storhamar, men er litt reservert fra å dele dem.

- Jeg har ikke så veldig lyst til å dele det med hvem som helst, og du kommer derfra, sier han, og sikter til at journalisten jobber for en Hamar-basert avis. 

- Er en av grunnene rivaliseringen mellom klubbene?

- Det er en liten del av det, men jeg har ikke lyst til å gå mer inn på det, forteller Rindal, som skal være aktuell for Vålerenga, samtidig som han holder døra åpen for å fortsette i Lillehammer-drakta.

- Det er en mulighet, det er det. Storhamar er ikke veldig aktuelt, forklarer han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.