OSLO: Slik forklarer Patrick sjøl det som skjedde.

Om spillet utenfor isen.
Det kyniske spillet.
- De prøvde å skvise meg ut, og jeg satt på tribunen i to kamper. Jeg ble lovet at det bare skulle være fire utlendinger, som er kvoten. Så kom en til, og en av utlendingene måtte sitte på tribunen. Jeg var fast bestemt på at jeg skulle spille. Jeg måtte spille. Jeg snakket med treneren, og etter hvert rullet det på. Jeg visste det ville løsne. Jeg hadde nemlig mange sjanser.

Ekstremt kynisk
Nå er det John Pohl som sitter på tribunen.

Han var poengkonge i Lugano i starten av sesongen.
- Han har ikke spilt på fem uker. John ble også lovet at det bare skulle være fire utlendinger. Det er et utrolig kynisk spill, og det er helt ekstremt i Sveits.
I den tunge perioden bestemte Thoresen seg.
- Jeg sa til meg sjøl: Spiller jeg ikke i løpet av to uker, må jeg bytte klubb. Jeg fikk klare indikasjoner på at jeg kunne dra også, hvis tingene fortsatte.
Det var Brady Murray fra USA som kom inn som femte utlending på overtid. I tillegg til Thoresen, Murray og Pohl, har Lugano Petteri Nummelin og Randy Robitaille i stallen.

Rik klubb
Det er mye penger i den sveitsiske klubben.

- De satser alt på å vinne noe nå, etter et par magre sesonger.
Der ligger nok noe av grunnen til kynismen som råder.
Patrick Thoresen topper poengligaen i den sveitsiske toppserien. Han har 33 poeng (12 mål og 21 pasninger) etter 19 kamper.
Han innrømmer at det meste har gått stang inn den siste måneden.
- Jeg har plukket 70 prosent av målpoengene den siste måneden. Det har vært veldig bra flyt. Jeg har bevist at jeg kan bidra, at jeg må spille. Ikke bare med poeng, men også med tøft spill når det trengs. I tillegg jobber jeg knallhardt både defensivt og offensivt.

Driver markedsføring
Det er ingen hemmelighet at Patrick Thoresen vil tilbake til NHL.

Så fort som mulig.
Derfor må han markedsføre finter, skudd, målgivende pasninger og scoringer i hver eneste kamp.
- Det er viktig for meg å være best hver gang. Det kan sitte noen utsendte på tribunen. Mulighetene kommer. Det vet jeg. Men akkurat nå er det stille. Det må åpnes noen vinduer først, og trolig skjer det ikke noe konkret før etter VM. Men jeg har agenter som følger med, sier Thoresen, som stortrives i Lugano.
På alle måter.
- Det er en fantastisk by. Det var 18 plussgrader da jeg dro nå. Det er som å være på ferie og spille hockey. Det er perfekt. Interessen rundt laget er også veldig bra. Det er 6.000 mennesker som lager trøkk på hjemmekampene. Borte mot Bern spiller vi for 16.000 tilskuere.

Mye kvalitet
I går trente han med det norske landslaget igjen.

Han har ikke vært med i gjengen på halvannet år.
- Dette er moro. Det er godt med et miljøskifte også. Det ser bra ut på landslaget. Det er stor konkurranse blant løperne - og det uten Tore Vikingstad. Flere presterer i gode ligaer rundt om i Europa. Det er moro. Jeg synes det ser veldig bra ut. Vi har et bra lag på gang her, sier Patrick.
Norge møter Italia i morgen, Frankrike fredag og Østerrike lørdag. Alle kampene spilles på Jordal Amfi.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.