Landslagstreneren og Storhamars sportssjef var på golftur i Skottland da Jacob Berglund ringte.

– Storhamar trengte en erstatter, og jeg nevnte navnet hans. Jeg fulgte med Tenute litt forrige sesong. Dette er en veldig bra forsterkning for Storhamar. Han er en rutinert spiller, som er veldig god i overtall, sier Petter Thoresen, og fortsetter:

– Jeg snakket med Josh Soares om Tenute, og det viste seg at de var kamerater.

Imponerte Patrick

Patrick Thoresen møtte Tenute i flere kamper forrige sesong. Patrick spilte for Djurgården, Tenute for Malmö.

– Dette er en veldig bra spiller, som er ekstremt god i overtall. Vi fikk beskjed om å se opp for ham. Tenute har bra spilleforståelse, er rask, og har mye hockey i seg. Dette er en veldig bra signering, sier Patrick Thoresen, som skal spille for sveitsiske Zürich kommende sesong.

Joey Tenute (33) har skrevet under på en treårskontrakt med Storhamar.

– Jeg er helt sikker på at dette blir bra. Han har spilt i Sverige i tre sesonger, og dermed var det lett å gjøre research. Det er utrolig godt å lande dette, helt nydelig, sier Sjur Rakstad-Larsen.

– Er det noen utfordringer med å gi en 33-åring en treårskontrakt?

– Nei, jeg synes ikke det. At han vil være her i tre år viser at han virkelig vil, og det gir kontinuitet, sier Rakstad-Larsen.

50 målpoeng i Malmö

Joey Tenute har spilt de tre siste sesongene i Malmö. Den første sesongen produserte han imponerende 50 målpoeng på 49 kamper i Allsvenskan (nivå to). Året etter ble det 35 poeng på 39 kamper. Forrige sesong, i den svenske eliteserien SHL, ble det 21 målpoeng på 46 kamper for kanadieren i Malmö. 33-åringen har én kamp i NHL (Washington Capitals) og har spilt 247 kamper i AHL, som er farmerligaen til NHL. Han har også spilt to sesonger i den tyske toppserien. Han produserte 45 målpoeng på 53 kamper for Frankfurt Lions.

Storhamar dro i gang en «Vi bygger laget»-aksjon for å sikre seg Tenute.

– CC har gått inn med 100.000 kroner, for å sikre at vi fikk ham. Det er godt å ha støttespillere som CC. Vi håper likevel at folk fortsetter å bidra. Vi skal jo ha en back til også, sier sportssjefen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.