«Jeg har ikke klart å prege kampene for Storhamar, slik jeg gjorde i fjor»
Ruben Smith, Storhamar-målvakt


HAMAR: De to siste sesongene har Ruben Smith nesten vært et lag alene i mange Storhamar-kamper.

Han har drevet motstandernes målfarlige toppscorere nesten til vanvidd, og spesielt i sluttspillkamper.
I år har 22-åringen vært mer menneskelig - sammen med resten av laget.
Likevel er han eliteseriens tredje beste keeper, med 90,9 i redningsprosent.

Upressede avslutninger
- Jeg har hatt noen veldig bra matcher også i år, men litt flere ustabile. Det kan ha litt med at vi har vært litt for dårlige defensivt - som lag. Den røde tråden denne sesongen er at det har kommet flere upressede avslutninger fra motstanderkøller, forklarer Ruben Smith.

Uten at burvokteren føler at han har stått dårlig mellom stengene de siste kampene, har han manglet det lille ekstra i repertoaret.
For en ishockeymålvakt handler om å være noen tideler for sent ut i mange situasjoner.
- I flere av de siste kampene føler jeg at jeg har spilt bra, men jeg har ikke klart å vinne kampene for Storhamar, og prege dem slik jeg kanskje gjorde i fjor.

Positivt for alle
Derfor var Ruben glad for at Torbjørn Orskaug stilte opp med gamleskøytene på i går, men med sylskarpe beskjeder til både målvakter og avsluttende utespillere.

Ruben og Torbjørn snakket sammen i forrige uke, og da gamletreneren spurte om han ville ha ei ekstra økt, var ikke 22-åringen sen med å takke ja.
For Dragonssjef Rune Gulliksen var det bare positivt å slippe til Orskaug, og gi keeperne og spillerne litt variasjon.
- Han er Norges beste målvaktstrener. Det er bare å høre på Torbjørn nå, han er klar i gjennomgangen, ler Gulliksen, som for en gangs skyld kunne kose seg med en kaffe på trening, og ikke legge opp planen.

Keeper på heltid
Ruben Smith har aldri brukt mer tid på hockey enn i denne sesongen. Det store målet har selvfølgelig vært OL i Vancouver.

Derfor har han også vært ishockeyspiller på heltid.

- Det ville vært for tøft å jobbe ved siden av. Det er ikke så mange som vil ha en som kan komme på jobb bare to timer hver dag, ler burvokteren.

Samlingene på Olympiatoppen gjennom vinteren har vært viktige for smidighet, styrke og koordinasjon. I tillegg har de vært lagbyggende for målvaktene, som i media kjemper en hard kamp om å bli Roy Johansens førstevalg til OL.
Utover det er de på samme lag.
- Kampen om plassen er tight nå, men jeg tror vel Pål Grotnes er hakket foran selv om han har vært skadet, på grunn av sin internasjonale rutine.

Bedre i landskampene
Sjøl har 22-åringen gjort det han kan for å være klar til å hoppe inn mellom stengene, og stå i veien for verdens største hockeystjerner.

Det betyr blant annet mye mentale forberedelser på hva som venter mot vertsnasjonen i en full ishall og et voldsomt trøkk fra alle ishockeyinteresserte i Canada og hele verden.
- Tidligere har jeg vært veldig god på landslagstreninger, men ikke fått det ut i kamp. Den positive forskjellen for meg denne vinteren er at det nå har løsnet i matchene også med flagget på brystet, og jeg har klart å sette preg på kampene. Det er det jeg vil. Bidra så mye at det gir en ekstra trygghet i resten av laget, både i Storhamar og på landslaget, fastslår Ruben Smith.
PS! I kveld venter Lillehammer i OL-amfi'n, en ny viktig match i kampen om sjetteplassen før sluttspilltrekningen.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00