Vanligvis er det noen som gjør en enorm jobb, og andre som avgjør med en lekker detalj. Mot Trondheim var det grovarbeiderne som fikk lønn for strevet.
Trondheim
Storhamar red av sju egne utvisninger på en solid måte mot Rosenborg. Eirik Børresen var sentral sammen med Trygve Hillestad, Fredrik Lystad Jakobsen og Eirik Skadsdammen. Det var de to førstnevnte som fikk sjansen snaue ti minutter igjen av kampen.
Og utnyttet den fullt ut.
punkt 4: Score hvis mulig
- Vi klarte vel å krige nok til de at de gjorde en feil, og fikk muligheten til å kontre. Jeg spilte til Trygve som gikk inn og skjøt, og jeg var på returen. Det var en herlig scoring, innrømmer Eirik Børresen.
Ikke minst fordi bortekamper mot Rosenborg er kriging fra første til siste dropp, og å gjøre det i undertall er ekstra spesielt.
Med trener Michael Smithursts ord er primæroppgaven å forsvare eget mål med knær og hjørnetenner. Så er det å lukte en sjanse og deretter gå i angrep, holde på pucken og få en dropp i offensiv sone.
Først på siste side i «manualen» står det noe om egne scoringer.
To av to
Målet i undertall var Storhamars første på bortebane denne sesongen. En gang har de scoret med en mann mindre på hjemmebane. 24. september mot MS (6-3) - målscorer var Eirik Børresen!
Etter fire mål på de siste sju kampene er han nå toppscorer sammen med Joakim Jensen etter jul. Sammen med vingkollega Fredrik Lystad Jakobsen har han funnet tonen med Pål Johnsen som senter.
- Jeg skal ikke si at det har løsnet, for da stopper det sikkert, men jeg er litt i flytsonen nå. Jeg setter pucker og sjanser jeg ikke har gjort tidligere. Det er morsomt. Det hjelper å spille så mye som jeg gjør, og få den tilliten.
ikke flyt i avslutningen
Ellers var det en kamp der pucken liksom ikke spratt helt Storhamars vei. Laget hadde flere gode muligheter i kampen, men dragene måtte nesten alltid avslutte på backhand. Som da Lystad Jacobsen var alene med keeper, Eirik Skadsdammen og Pål Johnsen.
Lagkapteinen hadde en kjempesjanse i overtall midt foran mål, men backhand-forsøket gikk over både en sittende målvakt og buret.
Derfor var det vel helt typisk at Eirik Børresen klarte det til slutt - med en spiller mindre på isen, og med en motspiller på ryggen.
Avgjorde krigen mot Rosenborg med en backhand.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.