OSLO: Like før og i påskeuka ble det dobbelt tap for både Ungarn og Slovakia. Dermed begynner det kanskje å skorte litt på selvtilliten til Roy Johansens utvalgte ni dager før VM innledes i sveitsiske Kloten.

- Jeg er ikke bekymret. Vi har vært i den samme situasjonen i tidligere sesonger og trenger disse kampene for å komme opp på det nivået de beste nasjonene er på. Akkurat nå er vi for trege og for dårlige i nærkampene. Vi tapte helt klart for et bedre lag, sa Roy Johansen til NTB.
Sveitserne gikk opp i 1-0 etter at de norske spillerne slurvet i egen sone.

Skøyteferdigheter
Norge utlignet da Peter Lorentzen fintet bort et par sveitsere med sine gode skøyteferdigheter, før han satte pucken opp i krysset. Like etter svarte sveitserne og gikk opp til 2-1.

Sveitserne holdt et litt annet tempo enn de norske spillerne er vant med, og fikk det relativt lett da de la på til 3-1 etter få minutter i midtperioden.
I siste periode ble det tidlig 5-1 til Sveits. Pål Grotnes i det norske målet hadde ingen god dag på jobben, men fikk heller ikke spesielt god hjelp av sine medspillere.
- Alltid tungt å se så mange pucker bak seg. Det var en litt vanskelig kamp å stå og veldig slitsomt i de to første periodene. Jeg fikk jo nesten ikke kjent på pucken, sa Grotnes.
- Hvordan er formen en drøy uke foran VM?
- Jeg er nok ikke helt i toppform og har litt trege bein, sa Stjernen-målvakten som fram til OL er blitt heltids målvakt.

Finsk VM-motstand
Sveits kom fra to kamper i påsken mot Finland, hvor det ble ett tap (0-3) og en seier (4-3). Nettopp Finland er norsk motstander i den første VM-kampen lørdag 25. april.

På det norske laget manglet bare Morten Ask (syk) og Tore Vikingstad (gyldig forfall) av de naturlige førstevalgene.
Marius Holtet ble kåret til Norges beste spiller.

ishockeyfaktaNorge - Sveits 1-5
OSLO: Landskamp ishockey menn onsdag:
Perioderesultat: 1-2, 0-2, 0-1
Jordal Amfi
1016 tilskuere
Mål: 0-1 (07.59) Mathias Seger (Timo Heibling), 1-1 (17.38) Peter Lorentzen (Jonas Holøs), 1-2 (18.04) Romano Lemm (Sandy Jeannin), 1-3 (23.07) Ivo Rüthermann (Ryan Gardner, Martin Plüss), 1-4 (33.32) Lemm (Marc Reichert, Thibaut Monnet), 1-5 (4129) Jeannin (Lemm, Julien Sprunger).
Skudd: 15-34 (6-14, 5-17., 4-3)
Hoveddommere: Ole-Stian Hansen, Norge og Marcus Vinnerborg, Sverige.
Utvisninger: Norge 7 x 2 min., Sveits 4 x 2 min.
NORGES LAG: Pål Grotnes og Ruben Smith (målvakter)

Mats Trygg, Anders Myrvold - Martin Laumann Ylven, Patrick Thoresen, Per-Åge Skrøder (1. femmer), Jonas Holøs, Tommy Jakobsen - Marius Holtet, Anders Bastiansen, Mats Zuccarello Aasen (2. femmer), Alexander Bonsaksen, Juha Kaunismäki - Lars Erik Spets, Mats Hansen, Anders Martinsen (3. femmer), Ken André Olimb - Kristian Forsberg, Martin Røymark, Peter Lorentzen (4. femmer).
Lagene møtes igjen på Jordal Amfi torsdag. (©NTB)
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.