STORHAMAR – VÅLERENGA 1-4 (1-2, 0-1, 0-1), sammenlagt 0-2

HAMAR OL-AMFI (aftenposten.no): Vålerenga er i føringen i semifinaleserien mot Storhamar. Søndagens andre semifinalekamp i Hamar OL-Amfi viste at Espen Knutsens VIF-lag er på gullkurs.

Solid defensivt, fysiske og et strålende målvaktspill la grunnlaget for 4-1-seieren på Hamar.

Allerede en time før kampstart var sluttspillsfesten godt i gang i OL-hallen fra 1994. Bandet «Kalle føtters orkester» vartet opp med den ene godbiten etter den andre, og det var både NM-semifinale og dansegalla i ett.

Og da de to lags spillere entret isen til oppvarming ble virkelig god stemning fra femmannsorkesteret. Både Europe og Bon Jovi ble servert mens spillerne forberedte seg. Men det var ikke bare dans og moro, det ble også spilt hockey.

Pangstart

Storhamar kom best i gang, og før tre minutter var passert hadde hjemmelaget spilt seg til to store muligheter. Men i begge tilfellene ble pucken styrt utenfor buret til VIF-keeper Steffen Søberg.

Og tenningen minnet om de gode, gamle oppgjørene lagene i mellom. Vålerenga-back Daniel Sørvik rakk å dele ut flere treffere med hanskene før fem minutter var spilt av 1. periode, enn en bokser rekker på én runde i ringen. Men dommerne lot spillet gå, og vi fikk en intens og underholdende 1. periode.

Det tok syv minutter før vi fikk kveldens første mål. Og det var hjemmepublikummet som kunne juble først. Eirik Børresen fikk vendt opp foran Vålerengas keeper, og avslutningen snek seg over mållinjen bak VIF-keeper Steffen Søberg, helt borte ved stolperoten. Fullt fortjent utfra spill og sjanser de første minuttene.

Men Hamar-publikummet landet like fort som de tok av. For et drøyt halvminutt senere smalt det i andre enden. Vålerenga vant en dropp til høyre for Storhamars keeper Tommy Johansen, og på direkten klinte Stefan Espeland til og 1-1 i Hamar OL-Amfi.

Like etterpå satte Joakim Jensen pucken i stolpen bak Steffen Søberg, men også bak hjemmelagets målvakt dirret det i rammeverket.

Scoret liggende

Vålerenga kom bedre med i matchen etter det massive presset fra Storhamar i åpningen. Det var også slik den første semifinalen mellom lagene på Jordal fredag startet. Da vant VIF 4-0.

Og Oslo-laget hadde ingen planer om å la Storhamar utligne til 1-1 i kamper i best av syv-serien. Fra nærmest liggende posisjon fikk Rasmus Juell slått pucken i mål og dermed ledet VIF 2-1 på Hamar. Resultatet sto seg perioden ut.

Også denne perioden åpnet med mye puckinnehav for hjemmelaget. Men de helt store sjansene uteble.

Storhamars superveteran Pål Johnsen fikk en gyllen anledning til å utligne til 2-2 seks minutter ut i midtperioden. Storhamar var i overtall, og fikk snurr på VIF-kvartetten på isen. Men Steffen Søberg fikk beinet på pucken og reddet mesterlig.

Klassemål

På tribunen sang Klanen «alle på Hamar har samme bestefar», mens Storhamar-supporterne svarte med sanger om «slummen» i Oslo der de mener Vålerenga holder til. I det hele tatt god stemning for et bortimot fullsatt OL-Amfi.

Vålerenga hadde bra kontroll på de gule og blå utover i perioden. Defensivt slapp de lite til, og fremover var Shampos menn farlige. Og fire minutter før perioden var over vartet de opp med en skikkelig lekkerbisken. Tobias Lindström hadde pucken. Slapp den ned til Alexander Bonsaksen som befant seg nede ved mållinjen. Han fant en umarkert Morten Ask som kom skliende inn mot mål på motsatt side. Pasningen åpnet Storhamar-buret og Morten Ask satte pucken i mål fra skrått hold. Dermed 3-1 til gjestene.

Og da VIF-spillerne feiret målet i rundvantet tok Alexander Bonsaksen, mannen med den målgivende pasningen, et godt tak rundt hoveddommer Lars Arve Kronborg og holdt han fast. Og der sto de i noen sekunder, VIF-spillerne og dommer Kronborg, og «feiret» gjestenes tredje mål.

Storhamar hadde lite å komme med etter målet, og Vålerenga ledet med to før siste periode.

Storhamar hadde pucken mye også i 3. periode, men Hamar-laget slet med å omsette spillet i sjanser og mål. Og det som slapp gjennom forsvaret hadde Steffen Søberg bra kontroll på.

Storhamar rotet med et bytte drøyt halvveis i sisteperioden, og plutselig kom Mathias Trygg trampende alene mot hjemmelagets keeper. Han satte pucken høyt, og løftet begge armene og var sikker på at han hadde sendt VIF opp i 4-1. Men dommeren som sto nærmest mål gjorde tegnet som betyr at pucken ikke hadde vært i mål. Han mente gummiskiva traff tverrliggeren. Til store protester fra Vålerenga.

Vålerenga satte ytterligere en puck bak Storhamar-keeper Tommy Johansen. Morten Ask gjorde 4-1 med to minutter igjen å spille.

Dermed leder VIF nå 2-0 i kamper, og skal Storhamar slå tilbake og gjøre denne semifinaleserien spennende, må laget opp flere hakk.

Akkurat nå er VIF på stø kurs mot NM-finale.

  • PS! Hele 4325 hadde tatt turen til Hamar OL-Amfi søndag.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.