Etter å ha blitt flyttet opp og ned i flere forskjellige rekker nesten hele sesongen, bestemte Aleksander Smirnov og Pål Johnsen seg for at Hampus Gustafsson skulle spilles inn sammen med Jacob Berglund og Mikael Zettergren inn mot sluttspillet.

Det grepet har de fått maks uttelling på.

Poengmaskin

For på de to første kvartfinalekampene mot Sparta, står Gustafsson med sju målpoeng og bærer gullhjelmen.

– Det gikk litt tungt en stund, og så bestemte jeg meg for å gi blaffen i seriespillet, og at jeg skulle trene hardt og bryte ned kroppen. Det var det jeg gjorde, og jeg håpet at jeg skulle bli kvikkere og mer skjerpet inn mot sluttspillet, forteller Gustafsson.

Det grepet ser han ut til å ha lykkes med.

– Jeg synes jeg har klart det, smiler svensken.

Jacob Berglund er god kompis med Gustafsson også utenfor isen, og de kjente hverandre lenge før de ble lagkamerater i Storhamar.

Berglund hyller formen kameraten viser i sluttspillet.

– Det er utrolig kult. Jeg har hele tiden visst at han er en god spiller, og jeg har sett at han tidvis har manglet litt selvtillit, sier han.

Han mener det er naturlig at Gustafsson nå produserer flere poeng, etter at han kom i rekke med ham selv og Zettergren.

– Det er utrolig kult å se han spille så bra som det her, og jeg håper han fortsetter sånn, nå som han har fått tilbake selvtilliten og kommet godt inn i rekka vår, skryter Berglund.

Terningkast seks

Søndagens sterke 4-2-seier, etter å ha ligget under med to mål før sisteperioden, viste en enorm lagmoral, som blir hyllet.

– Lagmoralen får en sekser på terningen. Vi viser en utrolig bra lagmoral. Alle blokkerer skudd, og alle forsøker å gjøre alt de kan for å hjelpe laget til å lykkes, forklarer Gustafsson, og får støtte av Berglund etter kampen.

– Lagmoralen er fantastisk. Vi lå under 2–0 og spilte ikke spesielt godt i de to første periodene, og så går vi sammen, alle i laget, og vi slipper ned skuldrene og klarer å spille på hele registeret i sisteperioden, smiler Berglund, før han fortsetter:

– Det er et mentalt spill i sluttspill, like mye som det er fysisk. Nå er det de som har presset på seg, forklarer Berglund, som gleder seg til neste kamp.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00