HAMAR: Det var fredag ettermiddag den dystre meldingen kom. Comet var konkurs.

Og 25 A-lagsspillere sto uten jobb.
- Det var tungt en periode, men så ble det håpløst. Mange av oss trodde det skulle ordne seg. Jeg jobbet i markedsavdelingen ved siden av skolen, og hadde god kontakt med mange av dem som jobbet med saken. Det var spesielt, sier Ola Johannessen, som er veldig giret på å fortsette hockeykarrieren.

- Ordner seg
- For min egen del ordner det seg. Jeg har fått flere tilbud fra klubber i Norge. Jeg har planer om å spille i mange år til. Når får jeg sette meg ned, og se hvordan ting passer. Jeg går på skole i Fredrikstad, og kan tenke meg å fullføre der, men det er ikke noe problem hvis jeg eventuelt flytter. Utfordringen nå er at klubbene i utgangspunktet har fylt opp stallene sine. Det er vel ikke rom for de harde kontraktsforhandlingene, sier Johannessen, som startet på sin fjerde sesong i Comet for noen uker siden.

- Halden er en hockeyby med stort engasjement. Jeg trivdes veldig bra. Slik sett er det bittert. Vi må ikke glemme at det er 140 unger i yngres avdeling som mister klubben sin også. Alt er tragisk.
- Har Storhamar Dragons ringt deg?
- Nei, det har de ikke.

Flytter hjem
Hamar-gutten Christian Saxrud ble skadet under oppkjøringen til sesongen. Leddbåndet i kneet røk, og han har ikke spilt noen seriekamper for Comet denne sesongen.

- Jeg har ikke tenkt så mye på framtida, men jeg flytter hjem til Hamar så fort som mulig. Jeg har ikke snakket med Dragons ennå, men det er selvfølgelig interessant for meg. Spørsmålet er hvordan de tenker, sier Christian Saxrud.
- Vi skal ta en prat med Christian Saxrud, sier daglig leder Carl Oscar Bøe Andersen i Dragons.

- Utrolig kjedelig
Målvakten Geir Østberg gjorde comeback rett før serien startet. Comet ville ha ham, og Østberg var giret på mer hockey.

Men det ble et kort comeback.
- Det må være et av historiens korteste. Det var utrolig kjedelig, og for meg i min situasjon blir det vanskelig å finne seg noe nytt. Vi får se hva som skjer, men i utgangspunktet begynner jeg å jobbe igjen etter hvert, sier Geir Østberg, som tidligere var inne i bildet med tanke på jobben som målvakttrener i Dragons.
- Vi skal snakke med Geir Østberg etter hvert, primært i forhold til en jobb som keepertrener i yngres avdeling, sier Bøe Andersen.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.