HAMAR: 19-åringen fra Hamar har fått tillit fra første istrening, og har spilt i backpar med Mattias Livf hele oppkjøringen - og i serieåpningen.
Fikk skryt
Etter kampen vanket det som nevnt mye skryt, og både Pål Johnsen og Patrick Yetman er imponert over hvordan Mostue har tatt utfordringene.

- Han er en av de bedre puckspillerne jeg har spilt med, sier Pål Johnsen.
- Han tør å holde på pucken, og legger fine pasninger, sier Patrick Yetman.
19-åringen liker livet som A-lagsspiller.
- Jeg fikk spille litt i fire-fem kamper forrige sesong, men det er en helt annen verden nå. Nå har jeg vært inne fra første istrening, og det er moro å få tillit. Jeg får mer ro, og tør å prøve på ting, uten å være livredd for å gjøre feil. Det har jeg vokst på, sier Larsen Mostue.

Livf favoritten…
I kampprogrammet torsdag var han spillerprofilen, og han svarte følgende på spørsmålet «Beste spiller du har spilt med?»:

- Mattias Livf.
Som er backmakkeren i 2. femmeren.
- Det er lett å spille med Livf. Han er rutinert og rolig.
19-åringen likte valget klubben tok om å satse på ungdommen.
- Det var motiverende å trene i sommer da den beskjeden kom. Da visste jeg at det var muligheter.

Roser Dahlstrøm
Han roser også den jobben Ole Eskild Dahlstrøm gjør med oppfølging.

- Jeg har snakket mye med Dahlstrøm, og han har mast på at jeg skal våge å holde i pucken. I starten på A-laget ble det ofte til at jeg slo pucken i vantet og ut, men etter hvert er det blitt mye bedre. Ole Eskild kan mye, og er morsom å samarbeide med.
- Største forskjellen på 1. divisjon og eliteserien?
- Alt går fortere, og jeg må ta avgjørelsene raskere. I tillegg til fysikken, sier 19-åringen, som kun har vært på en landslagssamling.
Det var på U18-landslaget.
Nå håper han å få sjansen på U20-landslaget.
- Jeg håper å kunne vise meg fram, så får vi se. Landslaget er alltid spennende, sier Mats Larsen Mostue, som må opp tidlig i dag.

Stavanger i dag
Storhamar-gutta møtes nemlig til frokost klokken 06.30.

Klokken tre er det dropp i Stavanger ishall.
- Det blir spennende. Det virker som om de har et bra lag, og de vant også i serieåpningen.
Stavanger slo Comet 4-1 i Halden.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.