Alexander Reichenberg har opplevd en berg-og-dalbane-sesong i sitt første år som Storhamar-spiller.

Lillehammer-gutten pangåpnet høsten med flotte scoringer i CHL, mange poeng i hjemlig serie og landslagsuttak i november.

Men så dabbet poengproduksjonen av, og han og Magnus Lindahl ble straffet etter en tur på byen i Oslo.

I sluttspillet spilte han en toveis-rolle i laget, og selv er han mellomfornøyd med hvordan han løste den oppgaven.

– Jeg skulle ønsket at jeg produserte flere poeng enn hva jeg gjorde under sluttspillet, for det var ikke bra nok. Men det ble mye spilletid, og det ble også mye spill i undertall, og det koster krefter, sier Reichenberg, som har utviklet seg defensivt i Storhamar.

– Tidligere har jeg aldri spilt undertall, men da jeg slet med å produsere poeng etter jul, ble jeg mer konsentrert på å gjøre en god defensiv jobb. Jeg har begynt å blokkere skudd og jobbe hardere i egen sone, sier han.

eget matprogram

Nå skal Reichenberg få hjelp av Lise Myklestad fra Olympiatoppen – som tidligere i vinter hjalp Storhamar-spillerne til å få i seg nok væske i forbindelse med kamp og trening – til å sette opp et kostholdsprogram som skal gjøre ham tyngre uten at det går utover hurtigheten hans.

– Det blir bra for meg å få noen retningslinjer på hva jeg bør spise og ikke. Jeg merker selv at jeg blir litt for lett i duellene, og derfor gjør jeg alt jeg kan for å bli bedre rustet. Olympiatoppen har stor kompetanse på det området, og både jeg og flere spillere på laget kommer til å benytte oss av hjelpen deres, forteller Reichenberg.

Nå gleder han seg til å bli større og tyngre.

– Det blir spennende å prøve noe nytt. Jeg er opptatt av å bli tyngre, men jeg vil ikke miste hurtigheten min, sier han.

vil stå imot bedre

For selv om Reichenberg har glitrende nærteknikk, er det vanskelig å kunne matche tøffe backer uten nødvendig fysikk.

– Tidligere har jeg måttet drible meg fri fra vanskelige dueller, men nå håper jeg å kunne bli vanskeligere å møte. Dersom jeg kan skjerme pucken, holde den unna motstanderne og bryte meg fram, så vil jeg ha flere strenger å spille på, sier han.

Får skryt

Assistenttrener Pål Johnsen er glad for at Reichenberg viser vilje til å bli bedre.

– Det er herlig at Reichenberg har lyst til å legge på seg for å bli bedre. Han har gjort det grepet her på egen hånd, og det setter jeg stor pris på. Det er viktig at spillerne ikke trenger å bli fortalt alt mulig, men at de ser selv hva de kan forbedre seg på, sier Johnsen.

Han håper og tror at Reichenberg kan løfte seg enda noen hakk offensivt, men skryter av den defensive jobben til nummer 61.

– Produksjonen hans har kanskje ikke vært helt så bra som ønsket, men det handler bare om småting. Dersom han skyter litt oftere, spiller pucken litt fortere, så vil poengene komme. Han kjemper hardt i hver eneste kamp, og jeg er helt sikker på at det vil komme av seg selv. Han backcheker og dekker skudd, og det er jeg veldig fornøyd med, sier han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.