• RÅDGIVER: Vladimir Jursinov skal hjelpe Aleksander Smirnov.

Storhamar møter Sparta Praha fra Tsjekkia og Genève Servette fra Sveits i gruppespillet i CHL.

Vladimir Jursinov har bodd i Sveits siden 1998, og har jobbet i Lausanne og Kloten.

– Jeg kjenner ham veldig godt fra det russiske landslaget og tiden i den finske klubben TPS. Han har veldig god kontroll på sveitsisk hockey nå. Det er viktig med gode kontakter, sier Storhamar-treneren.

Jursinov er en trenerlegende, ikke bare i Russland. I tillegg til engasjementer i Lausanne og Kloten har han trent Dynamo Moskva, Dinamo Riga og TPS, i tillegg til det russiske landslaget. Han har også bidratt på landslaget til Latvia.

Ikke topplag i Sveits

Genève Servette ble nummer seks i den sveitsiske ligaen forrige sesong. I sluttspillet ble de utslått i semifinalen. Siste store tittel kom da de vant Spengler cup i 2013. Arenaen til det sveitsiske laget tar 7.000 tilskuere.

Sparta Praha er det mest kjente laget Storhamar skal møte i gruppespillet. Klubben har en sterk historie, og har vunnet det tsjekkiske mesterskapet fire ganger, sist i 2007. Forrige sesong ble de nummer fire i ligaen, og røk ut i semifinalen i sluttspillet. De vant sin innledende gruppe i CHL forrige sesong.

Prioriterer CHL

Sportssjefen i Sparta Praha, Patrik Martinec, forteller at CHL betyr mye for dem.

– Vi har en arena som tar 13.000 tilskuere. Vi har mange engasjerte og trofaste supportere, som synes CHL er spennende. Vi vil være en toppklubb i Europa, og derfor prioriterer vi Champions Hockey League, sier Martinec, som har brukbar kunnskap om norsk hockey.

– Landslaget har gjort det bra de siste årene, og jeg har et klart inntrykk av at moralen og nivået på norske spillere er veldig bra. Jeg har også fått med meg at Storhamar fikk en etterlengtet opptur denne sesongen, etter noen litt tyngre år, sier sportssjefen og fortsetter:

– Vi hadde Morten Ask på prøvespill for et par år siden, men dessverre ble det ikke noen avtale. Keeperen Rob Schistad spilte for oss en sesong, sier sportssjef Martinec.

Les også
SPORT CHL-gruppene er klare
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.