HAMAR: For halvannen uke siden skrev HA-sporten om Tore Tomter, som hadde trukket seg som styreleder uten at daglig leder Carl Oscar Bøe Andersen ble orientert.
Det var kun uker før årsmøtet i klubben skulle bli avholdt.
I går kveld fant årsmøtet sted, og valgkomiteen, med Ole Hage som leder, la fram forslaget med Eskil Ervik som ny styreleder. Eskil Ervik fikk fullt gjennomslag blant medlemmene som hadde møtt opp. Det gjorde også resten av valgkomiteens forslag.

Spennende

- Storhamar er en klubb med et ungt lag og framtiden foran seg. Det skal bli spennende og utfordrende å være styreleder i denne klubben, sier Eskil Ervik til HA-sporten etter årsmøtet.
Det siste året har Ervik vært medlem i styret som har vært ledet av Tore Tomter.
36-åringen har ikke lyst til å si veldig mye angående Tomters avgang.
- Det var litt uenigheter, og en viss takhøyde må det være, sier den nye styrelederen.

Har vært daglig leder

Ervik er godt kjent med Storhamar-systemet. Etter NM-gull i 2008 tok han over som daglig leder i klubben. Etter ett år ga han seg, for å gjøre comeback på skøyter fram mot OL i Vancouver. Ervik la seg i hardtrening, men kom aldri med i Norges OL-tropp.
For et år siden fikk han plass i Storhamar-styret.
- Kontinuitet er viktig i klubben. Derfor er det greit at det ikke var noen utenfra som tok over, heller noen som kjenner Storhamar godt, forteller 36-åringen.
Han har ikke hatt noen lignende rolle tidligere, men er trolig ikke den yngste som har vært styreleder i Storhamar ishockey.

Tomter på plass

Tore Tomter har vært styreleder i klubben de siste 12 årene. Tomter var på årsmøtet i går, og stemningen i Storhamar virket god. Tomter uttalte til HA i forrige uke at uenigheter om strategiske vegvalg var en viktig årsak til han trakk seg.
Ingen i det forrige styret fortsetter det kommende året. Mickey Bjerke trakk seg, og det samme gjorde Johan Kaggestad, som knapt har vært delaktig. Leder i AS-et, Jan Larsen, er ikke lenger en del av klubbstyret.

Gulliksen inn i styret

Larsen, som ble oppført som midlertidig leder etter Tomters avgang, mistet også den tittelen før årsmøtet. Regelverket sier nemlig at lederen av AS-et ikke kan være leder i klubbstyret på samme tid. Eskil Ervik har derfor stått som styreleder de siste ukene.
Det nye styret består av tidligere Storhamar-trener Rune Gulliksen, Bjørn Danielsen, Frode Barmoen og Anette Paulsen.
Storhamar har for 2011 et budsjett hvor resultatet er satt opp til å ende i null. Regnskapet for 2010 viste at Storhamar gikk i overkant av en halv million i underskudd.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00