HAMAR: Det er ingen lag i verden som vinner en ishockeykamp med 92 utvisningsminutter.

Nå skal det nevnes at mange av utvisningene kom etter at kampen i realiteten var avgjort. Men poenget er at utvisningene felte Storhamar. Da kommer trener Aleksander Smirnovs masing om tålmodighet og disiplin inn igjen.
Håpet er at dette var et engangstilfelle med tanke på finalene. Jeg er ganske sikker på hva temaet var i Storhamar-garderoben før og etter treninga i går.

Veldig unødvendig
For det går ikke an å dra på seg dumme utvisninger i midtsonen i en finalekamp. Og det går ikke an å bli utvist for holding når klokka viser 19.59.

Det samme gjelder å takle en motspiller i ryggen 20 centimeter foran dommeren og resten av verden.
Jeg er enig i at Ole Stian Hansen ikke dømte sin beste kamp for sesongen, og at det var vanskelig å finne noe som lignet en linje. Men det må spillerne forholde seg til. Det skjer i nesten hver eneste kamp. Mandag ble Storhamar-spillerne frustrerte. Frustrasjonen endte veldig ofte i utvisningsboksen. Og i eget mål.

Beholde roen
Alle Storhamar-spillerne vet at noen Frisk-spillere kjører ei tøff linje.

Oppfordringen er enkel og klar: Ha is i magen. Og hodet. Og unngå de dumme utvisningene.
La dem holde på, og få i gang det lagmaskineriet som har vært en så stor suksess denne sesongen. Storhamar vil reise seg. Det er jeg helt sikker på. Det er tre matchballer igjen. Det er mye.
Og vi må ikke glemme at det fortsatt er Frisk som har presset på seg. De har tross alt bare vunnet en finalekamp.
For som Torbjørn Orskaug sa til spillerne i garderoben etter kampen mandag: «Ny kamp her onsdag. Dere er velkomne til å delta…»
Det kan bli en gullkveld.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.