Overgangen fra små transatlantiske hockeyflater til romslige europeiske isflater har medført at han har vært nødt til å venne seg til en annen måte å spille hockey på. Mot Vålerenga så det ut til at læretida var over. Engelage var høyt og lavt og stoppet alt som kom av skudd fra Vålerenga, bortsett fra ett som kom mens Storhamar spilte i undertall.

- Jeg skal innrømme at jeg har vært skuffet over meg selv mange ganger etter at jeg kom til Storhamar, men jeg synes pila har pekt den riktig vegen.

Likevel fikk han seg en ny lærepenge i går. Han følte at han hadde kontroll på avslutningen som ga Vålerenga redusering til 1-2. Det hadde han ikke.

Ble rundlurt

- Han lurte meg, så til den ene siden og skjøt til den andre. Jeg fikk meg en leksjon der også, sa Engelage, som ellers var godt fornøyd med kampen.

- Laget sto på og gjorde en meget god jobb. Dette må ha vært årsbeste, sa han og kommenterte nødig sin egen innsats.

Han fastslo bare at det går den rette vegen og at det bør være enda mer å gå på før han er på sitt beste.

Det at det gikk så bra i den fjerde kampen på rad, tilskrev han de 5.012 tilskuerne som hadde møtt fra til folkespillerkampen

- Å ha så mange på tribunene gir oss energi. Det er flott. Da tar vi gjerne ut litt mer enn vi ville gjort ellers. Å spille for så mange mennesker, er en voldsom vitamininnsprøytning.

Flere kjente på den samme følelsen som Engelage hadde.

Christian Larrivée var veldig godt fornøyd med det laget presterte mot Vålerenga. At det kan snu som det har gjort på 15 dager fra kampen mot Stavanger til møtet med Vålerenga er smått utrolig.

Mye å jobbe med

- Vi tok et møte etter den kampen. Der ble vi enig om å fokusere på detaljene og jobbe smartere. Foran denne kampen hadde vi spilt på oss bøtter med selvtillit ved å slå Sparta, Kongsvinger og Manglerud Star. Kontoen for selvtillit er ikke blitt mindre etter denne kampen, sa Larrivée, som likevel ikke syntes alt var fryd og gammen mot Vålerenga:

- Vi er ikke gode nok verken i undertall eller overtall. Mot Vålerenga var vi i overtall tre ganger uten å score. Det er ikke godt nok. Her har vi en del å hente, og jeg tror vi har tapt seks poeng på at vi ikke har vært gode nok i overtall denne sesongen, sa Larrivée.

Også Aleksander Smirnov var fornøyd med gutta sine i går. Han likte dårlig to pucktap på offensiv blålinje, men berømmet spillerne for innsats og vilje i denne kampen. Det eneste som bekymret ham, da vi hadde ham i tale, var skaden til Erik de la Rose.

Les også
Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00