SPORTSKOMMENTAR

OSLO: Jeg vet at hockey er et lagspill, og Patrick Thoresen kan ikke spille pasninger til sjøl, finte vekk målvakten - og score.

Men sannheten er at den tidligere Storhamar-spilleren har så mye hockey i seg, at han er den viktigste spilleren til Roy Johansen, som snakket om det lille ekstra etter kampen mot Kasakhstan.

Mye ekstra
Jeg synes Patrick Thoresen har mye ekstra. Han ligger ikke lysår foran en spiller som Tore Vikingstad, som er en etablert stjerne i tysk hockey, men Thoresen kan så mye. Han ofrer seg bakover, spiller geniale pasninger, spiller fysisk når det trengs - og er iskald foran mål.

Og så spiller Hamar-gutten med en herlig entusiasme i hvert eneste bytt. Alt han gjør, er så energisk, og det sprer seg til de andre spillerne.
Han er tilnærmet komplett.

Stjernetrio
Derfor er det forståelig at han har spilt i verdens beste hockeyliga, NHL, og det er forståelig at han ønsker seg dit igjen.

Det er rett og slett realistisk.
Superrekka med Thoresen, Vikingstad og Skrøder blir gull verdt for Norge i kampen om en OL-billett. Det er tre år siden de spilte sammen sist, men torsdag så det ut som om de spilte kamp sammen dagen før. Det er en herlig kjemi mellom spillerne, og de kompletterer hverandre med kraft, kløkt og avslutninger.

Forsberg imponerte
Roy Johansen jobbet hardt for å framheve hele laget etter Kasakhstan-kampen. Det skjønner jeg. Det var mer komplett enn på lenge, og de fem backene som var på isen gjorde det veldig bra.

Det var trygt og godt bakover.
Og det er alltid starten på noe positivt framover.
Det var også utrolig moro at 4. rekka var den nest beste rekka. Storhamars Kristian Forsberg viste internasjonalt snitt, sammen med Martin Røymark og Peter Lorentzen.
Det gir sjøltillit.
Men konklusjonen blir likevel at det er Thoresen & co. som må fikse det siste.
Sette punktum, og kanskje et utropstegn.
Med seier mot Frankrike i dag er mye gjort.
Da lukter det OL.
Som Patrick Thoresen har så lyst på.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00