HAMAR: - Fysisk er Martin i kjempeform, han har trent veldig bra med skøytegåing og styrke. Faktisk synes jeg han ser vesentlig kvikkere ut på skøyter nå enn ved seriestart, og det er positivt. Hvis han føler at det er riktig å spille søndag, er min mening at det bare er å hoppe i det, sier trener Michael Smithurst.


Seks uker alternativt

Fredag trente Martin Blakseth Huse skikkelig med kølle og puck for første gang siden han pådro seg bruddet i hånda mot Lørenskog 16. oktober. Hvis han kjenner seg bra i dag og på morgentrening søndag, tar han på seg drakt nummer 36 igjen.
22-åringen har mistet 12 seriekamper og er svært spillesugen etter alternativ trening i nesten seks uker. Skadeoppholdet er hans lengste avbrekk siden han begynte på seniorlaget til dragene.
- Det har vært veldig kjedelig, selv om jeg har kunnet trene hele veien. Det har blitt mye beinstyrke og sykling, men jeg er spent på kampintensiteten og duellene.


Rett ut i prestisjekamp

Hvis han gjør comeback søndag og kastes rett til ulvene mot Vålerenga, spiller han uten noen beskyttelse etter bruddet i hånda. Det har grodd godt.
Erkerival Vålerenga er beseiret i begge kampene så langt i år.
- I tillegg er det Würth-kampen for sesongen, og det er alltid veldig spesielt med skikkelig stemning. Jeg håper det kommer mange, sier Blakseth Huse.


Best foran 5.411 i fjor

Storhamar passerte 25.000 tilskuere på hjemmebane denne sesongen mot MS torsdag. Søndag kan de allerede passere 30.000 hvis det kommer like mange på Würth-kampen som i fjor, da 5.411 tilskuere var på plass. Da vant Storhamar 3-2 over Vålerenga etter spilleforlengelse, og alle på tribunen så hvor viktig Martin Blakseth Huse kan være for laget.
Senteren var banens ener med oppofrende innsats, sto for 2-1-scoringen i andre periode og deretter målgivende pasning til Jimmy Andersson i spilleforlengelsen. Det ble seiersmålet.


Feberfri for treneren

En febersyk trener Michael Smithurst måtte ta fri fra trening i går. Han tar gjerne imot en spilleklar Blakseth Huse søndag.
- Eirik Børresen og Tom Ivar Hesbråten er allerede ute med feber, så jeg tar ikke sjansen på å smitte noen av de andre. Vi har hatt en del skader, og er glad for alle som er tilbake.
Med seg hjem hadde Smithurst en dvd fra forrige Vålerenga-kamp.
- Vi har vært gode i begge kampene mot Vålerenga, selv om det virker som vi må ta et oppgjør med oss sjøl etter alle MS-kamper. Det er ikke noe feil med det, innimellom må vi komme ned på jorda igjen, og gjøre det vi er gode på. Som vi har gjort mot Vålerenga i år.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.