HAMAR: For det er nemlig det han heter på russisk.

Mannen som for 26 år kom til verden med et atskillig mer norsk navn.
Patrick Thoresen kjenner du han sikkert best som.
Kjært barn mange har mange navn, og om han heter Topeceh eller Thoresen, vil han være svært kjær for landslagstrener Roy Johansen i OL.

Lost in translation
Topeceh er blitt en stjerne i Russland - parallelt med at Thoresen er blitt det samme her til lands.

Hele Hockey-Norge gleder seg til å se en av KHLs største profiler på isen for Norge under OL.
Og Thoresen legger ikke skjul på at han gjør det samme.
HA-sporten var i går i kontakt med 26-åringen med de to navnene:
Han slet ikke nevneverdig med å skjønne at vi snakket til ham da vi kalte ham Thoresen i stedet for Topeceh.
Å forstå hverdagen til Patrick i Russland er ikke lett, men om man har sett den Oscar-belønnede filmen Lost in translation har man et godt utgangspunkt.
Den handler om å ikke forstå noe som helst i et fremmed land.
Selv om prestasjonsarenaen ikke er knyttet til kjærlighet, innrømmer Patrick at han har følt seg lost in translation som ishockeyspiller i Russland.

- Følger strømmen
Kampprogrammet i den russiske proffligaen er ekstremt tøft. Spesielt i denne OL-sesongen.

- Av det som står på russisk, skjønner jeg ingen ting. Jeg setter meg bare i bussen eller i flyet, og så finner jeg ut på kampdagen hvem vi skal møte og hvor vi skal spille. Det går for så vidt greit å bare følge strømmen, sier Thoresen.
Men det begynner å gå litt lettere for Hamar-gutten:
- Nå har vi møtt alle lagene en gang, og noen flere ganger. Jeg begynner i hvert fall å kjenne igjen noen navn. Men det er vanskelig, fortsetter han.

Kjenner alle
Det blir likevel noe helt annet da han står ansikt til ansikt med verdens beste spillere om 31 dager i Vancouver.

- Vi møter USA og Canada, og der vet jeg hvem alle er. Jeg har jo til og med spilt mot nesten alle sammen, sier den tidligere NHL-proffen, med klubber som Edmonton Oilers og Philadelphia Flyers på CV-en.

Tilbake til Amerika?
OL-oppholdet i Nord-Amerika blir ikke på mer enn noen uker.

Men om han presterer slik han har gjort i den russiske ligaen denne sesongen, kan tilbud fra NHL-klubbene florere i postkassen til Thoresens agent.
- Jeg vet jo det at med et godt mesterskap, kan det komme en del tilbud. Så får vi se om det er noen som frister, forteller den tidligere Storhamar-spilleren.

Kunne blitt helt
I går spilte Thoresen og Salavat Julajev mot Avandgard Omsk på bortebane.

Halvannet minutt før sluttsignalet, på stillingen 2-2, satte Thoresen pucken i mål.
- Men dommeren dømte at jeg hadde sparket den inn, og ikke styrt den i mål, så det ble annullert.
- Ikke overrasket?
- Nei, det er sånn som fort kan skje på bortebane i Russland, ler Thoresen som i stedet måtte se hjemmelaget vinne 3-2 etter spilleforlengelse.
Omsk var også laget som var involvert i skandalekampen i russisk hockey søndag. Samtlige spillere barket sammen i slagsmål, og det ble delt ut vanvittige 691 utvisningsminutter. Kampen ble avlyst etter tre minutter og 39 sekunder.
Nå gjenstår 11 kamper før Thoresen slutter seg til det norske landslaget for OL-spill:
- Jeg gleder meg veldig til det. Det blir stort.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.