Storhamars 9. plass i Iron Man ble selvsagt et diskusjonstema. Det skulle bare mangle også at det ikke ble det, for Storhamar har ambisjoner om å kjempe om gull. Da rimer det dårlig å være nest svakest i den årlige konkurransen på Olympiatoppen i regi av hockeyforbundet.

Når det er sagt, er jeg helt sikker på at tabellen i eliteserien ikke vil speile resultatene på Sognsvann i helga. Til det har Storhamar for mange gode hockeyspillere.

Nedprioritert av Sasja

Aleksander Smirnov likte heller ikke denne Iron Man-konkurransen. Og i fjor mente han den kom på et håpløst tidspunkt for Storhamar med tanke på Champions Hockey League.

Storhamar gjorde det heller ikke bra da, men i ettertid vet vi at Smirnovs lag sto godt imot både i CHL og i sluttspillet. Og de gjorde det til og med da det røynet på med skader og mange kamper mot både Sparta og Stavanger.

Det gjør at testresultater alene ikke er noen fasit på hvor bra trent et hockeylag er.

Vi vet også at det å løpe en 3.000 meter for en kar på 90 kilo, er noe helt annet enn å gi jernet i rundvantet.

Toppidrettskultur

Det kan også diskuteres hvor relevante de øvrige øvelsene er – i hvert fall hvis du vil snakke ned denne konkurranseformen – som jeg ser enkelte gjør i sosiale medier – men fokuset bør heller rettes mot det å skape en naturlig god toppidrettskultur hvor fysiske tester er en rettesnor på hvor man står i forhold til tidligere personlige resultater – og sammenlignbare motstandere.

Jeg er også sikker på at de samme som snakker ned slike resultater på vegne av sitt lag, ville understreket betydningen av Iron Man hvis Storhamar hadde vært i toppen.

Nå var det ikke sånn at Storhamar var svake over hele linja under årets Iron Man. Det var gode enkeltresultater i alle øvelsene, men som lag tror jeg man bare skal gjøre som trenerne i Storhamar allerede har gjort, erkjenne at det er mer å gå på.

Jeg er også enig med Sjur Robert Nilsen i at a de fleste bør kunne løpe en 3.000 meter på 11.30 når de spiller på dette nivået.

Det er i hvert fall ingen grunn til at unge talenter med landslagsambisjoner ikke skal klare det.

Og sånn kan vi vel ta alle øvelsene. Et visst minstenivå bør vi forvente av topputøvere.

Det er forøvrig bare å se på de største stjernene i de beste ligaene. De har fysikken i orden. På alle områder.

Ser bra ut

For Storhamar som lag, handler det om å ta ut marginer av hver eneste spiller.

Og kanskje like viktig handler det om å skape en god treningskultur i klubben som forplanter seg nedover i yngres avdeling.

Det er også tanken bak samlingen av Mads Hansen (Wang), Tore Neby (fysisk trener) og Torbjørn Orskaug (assistent) ved siden av Sjur Robert Nilsen. Sistnevnte har alltid snakket varmt om at det fysiske må være i orden.

Storhamar ønsker dessuten å være en foregangsklubb. Da må de prestere i Iron Man også. En 9. plass her er en liten ripe i lakken.

Om jeg er bekymret for Storhamar nå? Absolutt ikke. Det er veldig mye som er bra. Joey Tenute ser bra ut på isen. Det har vært gode treninger. Interessen er stor.

Det er bare å glede seg til den første treningskampen borte mot Vålerenga fredag.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.