HAMAR: Situasjonen er helsvart.

Og kassa er tom.
Lederen i yngres avdeling, Oddmunn Blakseth, bruker ett ord for å beskrive situasjonen:
- Grusom.

Tøff hverdag
- Slik det er nå, er det flere forskjellige løsninger for å få gjennomført kamper. Hvert lag må se på situasjonen, og i noen lag er det foreldre som betaler for å dekke utgiftene. Dette er kortsiktige løsninger for å komme gjennom hverdagen. For å få spilt kamper. Det er brutalt, men sant, sier Oddmunn Blakseth.

Et eksempel på hva det koster:
Et 12-årslag spilte tre kamper en dag. Dommerutgiftene var på 2.200 kroner.
Det er mye når det i utgangspunktet ikke finnes noen ting.
- Utgiftene for en kamp for U19-laget kan komme opp i 400 kroner. Det er faste honorarsatser. I tillegg kan det komme diett. Det gjorde ikke situasjonen noe lettere da vi mistet fire av våre sju egne dommere, sier Blakseth.
Det skjedde etter en konflikt med dommersjefen i Norges Ishockeyforbund, Leif Olav Gaden.

Kjøres dugnader
Blakseth forteller at folk er kreative for å holde hjulene i gang for de enkelte lagene.

- Det kjøres forskjellige dugnader i regi av klubb og lag.
- Hvordan ser du på det ansvaret som i realiteten havner hos de tillitsvalgte rundt hvert enkelt lag nå?
- Det blir mye ansvar for dem. Det er mye ansvar for hele yngres avdeling. Jeg tenker veldig mye på dette, og driver på hver eneste kveld. Det er mange som skal informeres, og det er mye som skjer. Slik jeg ser det, er det snakk om et stort svart hull. Vi er helt avhengig av andre. Det finnes ikke penger i systemet. Så enkelt og brutalt er det.
Til helga skal U19-laget til Trondheim. Etter det HA-sporten erfarer har det vært en diskusjon om hvordan det skulle dekkes inn. Blakseth kan bekrefte at det er i orden nå.
Totalt er 16 lag ute i seriespill. Fortsatt kjøres det buss. 40 prosent dekkes inn av egenandel.

Må ha hjelp
Oddmunn Blakseth tør ikke tenke på hva som skjer hvis klubben ikke får hjelp.

- Jeg vet ikke hvordan vi skal dekke inn avviket hvis vi ikke får hjelp av kommunen. På lang sikt har vi satt ned et økonomiutvalg som skal lage et eget budsjett for yngres avdeling. Hvis HOA tar over driften, må vi tilpasse aktiviteten. Blir det dyrere, må vi være smarte i bruken. Da ligger det an til mindre aktivitet. Vi kan ikke leie like mye til en dyrere pris, sier lederen i yngres, og avslutter:

- Det er driften som knekker oss. Når det gjelder den politiske behandlingen, er jeg redd vi får i retur at ting skyldes automatinntektene som ble borte.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.